70-годишна жена роди близнаци след ин витро лечение, съобщиха от

...
70-годишна жена роди близнаци след ин витро лечение, съобщиха от
Коментари Харесай

70-годишна роди близнаци

70-годишна жена роди близнаци след ин витро лекуване, оповестиха от болница в Уганда. Сафина Намукуая даде живот на момче и момиче в център за репродуктивна медицина в столицата Кампала.

Жената, която е една от най-възрастните, раждали деца, съобщи пред локалните медии, че това е „ знамение “. От болничното заведение я поздравиха, като споделиха, че това е освен това от „ медицински триумф, а е доказателство за силата и устойчивостта на човешкия дух “.

Сафина е родила бебетата в сряда малко след обяд. Тя описа пред угандския вестник „ Дейли екран “, че бременността ѝ е била сложна, защото сътрудникът ѝ я изоставил, когато схванал, че ще има близнаци, оповестява БТВ.

„ Мъжете не обичат да им се споделя, че носиш повече от едно дете. Откакто ме одобриха тук, сътрудникът ми не се е появявал “, споделя още Сафина.

Това е второто раждане на Намукуая в границите на три години. През 2020 година тя даде живот на момиченце.

Сафина е поискала да има деца, откакто са я оповестили за прокълната, тъй като е бездетна.

„ Грижех се за децата на хората и ги виждах по какъв начин порастват и ме оставят сами. Чудех се кой ще се грижи за мен, когато остарея “, изясни дамата.Не е ясно дали е употребила донорска яйцеклетка или своя лична, която е била замразена и съхранявана, когато е била по-млада. Обикновено дамите минават през менопауза на възраст сред 45 и 55 години. По това време плодовитостта им понижава, само че напредъкът в медицината направи допустимо раждането на деца.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg