7-годишно момче от Пловдив има шанс за по-добър живот, благодарение

...
7-годишно момче от Пловдив има шанс за по-добър живот, благодарение
Коментари Харесай

Историята на Виктор от Пловдив, която трогна хиляди

7-годишно момче от Пловдив има късмет за по-добър живот, с помощта на Българската Коледа. Инициативата е застанала зад фамилията на Виктор в борба с тежко заболяване.

Четвърта поредна година Виктор е част от самодейността “Българската Коледа ”. Със средствата той посещава логопед, с цел да може по-добре да комуникира с околните и своите връстници. Той се бори с тежкото заболяване детска церебрална парализа, като родителите му събират средства за лекуване в чужбина. 

„ Трудно е като всеки родител, който има дете с увреждане, най-добре може да ни разбере. Доста е мъчно, само че се оправяме борим се всеки ден. Грижите са ежедневни, непрекъснато сме дружно, защото нямаме още изцяло независима походка, много му е мъчно и му би трябвало човек, който да му оказва помощ. “, споделя пред GlasNews.bg майката на Виктор - Десислава Петрова.
 
Виктор не желае материални дарове за Коледа, а да бъде здрав и да може интензивно да играе с другите деца. Говори мъчно, само че знае стихотворение.
 
Още от раждането си е с кръвоизлив в мозъка и от 2019 година е и с епилепсия. При посещаване на експерт се взима решение да се сложи клапа в главата.
 
„ Виктор се роди на 1 юли 2016 в 27 агистационна седмица беше 88 дни в неонтологията в Пловдив. След което стартира нашата битка. “, споделя майка му.
 
За да навакса изоставането, Виктор би трябвало всекидневно да посещава часове при логопед, психолог и възпитател.
 
„ Ако 2019 една процедура ни е коствала 25 лева, то 2023 към този момент цените са двойни и в действителност средствата са незадоволителни. “, добавя Десислава.
 
За коледните празници майката на Виктор си пожелава болните деца да оздравят, а родителите да са мощни и се надява следващата година Виктор да престъпи прага на учебното заведение.
 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР