7 години след последната световна титла за жени на България,

...
7 години след последната световна титла за жени на България,
Коментари Харесай

Златната Тайбе Юсеин: Заслужаваше си!

7 години след последната международна купа за дами на България, извоювана от Станка Златева, националният химн звуча още веднъж! 10 години опити и 4 изгубени финала Тайбе Юсеин потвърди, че е най-хубава в света в категория до 62 кг.
Тайбе Юсеин пред bTV: Сбъднах една 10-годишна фантазия (ВИДЕО) Световната шампионка не се замислила нито за момент да се откаже
Часове след прибирането си в родината, родената в разградското село Мъдрево преди 27 години Тайбе е уверена - всички старания в кариерата ѝ са си заслужавали за мига, в който златото виси на врата ѝ!

" Чувствам се все по-добре. За мен бе доста значимо да печеля. С всеки минал час съзнавам какво съм постигнала. Телефонът ми не стопира. Казват ми, че се радват, че са претърпяли с мен дружно триумфа и да не преставам. Заслужаваше си! Най-трудният миг бе неуспеха на олимпийските игри в Рио, само че нещата в този момент се подреждат доста добре и виждам да не мисля за сложните моменти ", сподели Юсеин в студиото на " Тази събота ".

Снимка: bTV

Другата българска медалистка - вицешампионката Биляна Дудова, изпусна шампионския пояс в извънредно напрегната крайна среща, в която съдиите присъдиха успеха на нейната съперница поради предизвестие.

" Дори, когато съм на най-високото ходило, не съм удовлетворена от себе си. Това очевидно ми оказва помощ. Винаги си споделям, че може и по-добре и постоянно желая още и още. За това съревнование персоналното ми мнение е, че съдиите ми взеха срещата. Титлата си беше персонално моя и ми я взеха от ръцете. Според мен не беше почтена тази стъпка на такова огромно съревнование. За мен това не е отчаяние. Всички хора в България и чужбина ми споделят, че аз съм първенеца. Вярват в това, имат вяра в мен, доста са щастливи. Това съревнование ме стимулира идващия път да упражнявам доста повече, с цел да не могат съдиите да управляват срещите ми ", оцени представянето си Дудова.

Треньорът Петър Касабов пък не съумя да скрие гордостта от представянето на двете боркини.

Снимка: bTV

" Всички триумфи съм постигнал с доста труд, ограничения и неявяване от у дома. За да постигнеш нещо, би трябвало неизменност. Не би трябвало да лъкатушиш. Но би трябвало да усетиш верния човек. Когато той пристигна, би трябвало да му повярваш. Труд, непримиримост, ред, дисциплинираност и неизменност ", сподели наставникът.

А какви насоки даде международната шампионка на прохождащите в спорта и по какъв начин умрялата майка на Биляна ѝ е помогнала в сложния миг, вижте в идващото видео:

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР