69-годишна жена от Видин почина, докато чака спешна помощ. Близките

...
69-годишна жена от Видин почина, докато чака спешна помощ. Близките
Коментари Харесай

Жена от Видин почина, докато чака линейка

69-годишна жена от Видин умря, до момента в който чака незабавна помощ. Близките ѝ настояват, че колата за спешна помощ пристигнала след 35 минути, което се оказало съдбовно. От Центъра за незабавна здравна помощ във Видин признават за забавяне, само че отхвърлят то да е по виновност на екипа.

Малко след 17 часа в четвъртък Димитринка излязла от промяна в шивашкото дружество, тъй като ѝ прилошало.

Линейката пристигнала след четири позвънявания на телефон 112. Когато пристигнали, лекарите установили, че дамата е умряла.

" Звъннахме на погребална организация, която беше също до болничното заведение. На третата, четвъртата минута бяха тук. Катафалката дойде по-бързо, в сравнение с дойде Бърза помощ ", споделя внучката на Димитринка.

От Центъра за незабавна здравна помощ във Видин споделиха, че поради срив в компютърната връзка с линия 112 първият сигнал е бил пропуснат.

" Нашата система е била срината, компютърната система заради най-вероятно ветровете, които е имало. Същия ден при нас е имало няколко пъти спиране на системата по тия аргументи. От Монтана са изписали задачата, че имаме задача обаче заради срутва в системата, тя не е излязла на компютъра, защото сега се е рестартирала системата. В 17.12 от Монтана очевидно са видели, че няма придвижване по сигнала и звънят на телефона. В 17.15 потегля екип реанимационен доктор и фелдшер. В 17.24 екипът е бил на место, което е обикновено като време, обаче за жалост факт, че не е работила сега системата и не е получен сега сигнала, това е забавило естествено екипа не по негова виновност ", сподели доктор Станислав Поломски, шеф на ЦСМП- Видин.

Човешка неточност няма, споделят от Спешна помощ. Близки на умрялата жена ще търсят истината посредством съда.

Репортер: Анжела Каменова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР