68% от учениците от 1 до 4 клас в София

...
68% от учениците от 1 до 4 клас в София
Коментари Харесай

68% от учениците от 1 до 4 клас в София се върнаха в училище

68% от учениците от 1 до 4 клас в София се върнаха в учебно заведение през днешния ден. 21 учебни заведения отложиха началото на тестването на децата за идващите дни. 
Тестовете стигнаха за 13 области в страната , в това число София-град, а в 15 те не бяха доставени поради несъблюдение на уговорките на един от двамата снабдители, с които Министерството на образованието е сключило контракт предходната седмица. Тестовете за огромните възпитаници ще бъдат поръчани след няколко дни.

Десет паралелки от общо 16 в начален стадий от столичното 19 СУ „ Елин Пелин “ се върнаха още веднъж клас през днешния ден, сподели в ефира на Радио София шефът на учебното заведение Клара Арабаджиева.
„ Това са към 200 възпитаници , които демонстрираха след проучването с щадящите проби негативни резултати, нямаше нито един позитивен и организираха първи образователни занятия след огромното обособяване от класната стая “, сподели Арабаджиева.
Тя добави, че разчита на това, родителите да водят децата си в учебно заведение здрави.

В 20 ОУ „ Тодор Минков “ също има 16 паралелки в начален стадий на образование. В учебно заведение са се завърнали всички, сподели шефът Галина Тимова.
92% от нашите родители поддържаха самодейността на МОН и върнаха децата в класните стаи. Днес отсъстват 30 деца, които са на онлайн образование по разнообразни аргументи, само че останалите са на учебно заведение “, сподели пред Радио София - Тимова.
Тя добави, че 50 родители-доброволци са се присъединили в тестването на учениците. От учебното заведение чакат да бъдат извикани да вземат идващите проби, които ще бъдат употребявани във вторник, на 16 ноември.
Подробности можете да чуете в интервютата на Катя Василева с Клара Арабдажиева и Галина Тимова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР