67 млн. лв. са инвестираните средства в 11 топлофикационни дружества

...
67 млн. лв. са инвестираните средства в 11 топлофикационни дружества
Коментари Харесай

Петкова: 67 млн. лева са инвестирани в 11 топлофикационни дружества

67 млн. лева са вложените средства в 11 топлофикационни сдружения от 2013 до 2017 година Това съобщи министърът на енергетиката Теменужка Петкова в разисквания в Народно събрание по политиката на Министерството на енергетика в региона на топлоподаването, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Петкова посочи, че са регистрирани осъществени вложения, против които сдруженията са получили безвъзмездни квоти в размер на 3 млн. лева

От общо 12-те сдружения в страната, 11 са частни, а едно е благосъстоятелност на Столична община. „ Всички сдружения сами преценят каква да бъде капиталовата им стратегия, с цел да могат да извършат нужните вложения, които се връщат като качество на услугата “, Петкова.

Парламентът пък разпореди на министъра на енергетиката в период до 1 октомври да показа информация за техническото положение и експлоатационната валидност на енергийните обекти в страната в региона на топлоснабдяването.

Депутатите одобриха решението след обсъждане по отношение на политиката в региона на топлоснабдяването, по предложение на Българска социалистическа партия. Първоначалното предложение на левицата беше министър Петкова да даде информацията в период до 2 месеца, в следствие срокът беше редактиран и съгласуван с началото на отоплителния сезон.

В разискванията депутатът от Движение за права и свободи Рамадан Аталай съобщи, че Глава „ Топлофикация “ в Закона за енергетиката би трябвало да бъде прегледана обширно. „ Молбата ми към всички, които употребяват топлоподаване, е да си го платят. Това им обезпечава сигурността на комфорта, който получават с услугата “, уточни той.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР