65 машини са дали дефект към 13:20 ч. при гласуването

...
65 машини са дали дефект към 13:20 ч. при гласуването
Коментари Харесай

65 машини дадоха дефект при гласуването

65 машини са дали недостатък към 13:20 ч. при гласуването в страната и в тези секционни изборни комисии се минава на гласоподаване напълно с хартиени бюлетини. Това заяви представителят на Централната изборна комисия Росица Матева, представена от Българска телеграфна агенция.

Причините са разнообразни – неразчитане на смарт карти, липса на чувствителност на екрана, излизат разнообразни надписи на машината, без да може да стартира работа. До 13:10 ч. сигналите са 37. Доста от тях са за нарушавания на секционните изборни комисии, като съгласно гласоподавателите приканват някои от тях за машинно гласоподаване. Има един сигнал, че не е допустимо гласоподавател, който е дал своя вот с машина, да поправи вота си, само че това не е по този начин, уточни Матева и напомни, че когато гласоподавател избра да гласоподава с машина, може да трансформира вота колкото пъти желае. 

Имаме няколко сигнала за издание на социологически изследвания и предварителни изборни резултати, ще се вземе съответното решение от ЦИК в идващите елементи на съвещанието през днешния ден, добави Матева.

За параваните е имало тъжба до РИК, сподели тя и разясни, че недоволството е, че се употребяват кабини. 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР