64% от местата в Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“ за академичната

...
64% от местата в Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“ за академичната
Коментари Харесай

Ударно запълват местата в ПУ след първо класиране, 8 специал...

64% от местата в Пловдивският университет „ Паисий Хилендарски “ за академичната 2021/2022 година са запълнени още на 1-во класиране. Точният брой на признатите и към този момент записали се във висшето учебно заведение първокурсници е 2509, заяви зам.-ректорът на ПУ проф. доктор Антон Илиев.

Обявиха второ класиране от през днешния ден за запълването на останалите. Кандидат-студентите могат да ревизират дали са признати в университета, като посетят специфичния раздел в уеб страницата на ПУ.

От 14 до 16 юли 2021 година в това число от 8.30 до 12.30 часа и сред 13.00 и 16.30 ч е срокът за записването на признатите на второ класиране студенти и подаването на заявления за присъединяване в последващо класиране, прецизираха от висшето учебно заведение.

За 8 специалности кандидатстудентската акция завърши още на първо класиране. Обявените места в постоянна форма на образование по държавна поръчка към този момент са заети. Специалностите са „ Педагогика на образованието по изобразително изкуство “, „ Автомобилна техника “, „ Автомобилни електронни системи “, „ Електроснабдяване и електрообзавеждане “, „ Машиностроителна техника и технологии “, „ Български език и гражданско обучение “, „ Български език и френски език “, „ Френска лингвистика “. В още една компетентност – „ Педагогика на образованието по физическо образование “, е запълнена квотата за мъже.

Най-високи минимални балове при 2-рия стадий на приема в ПУ са регистрирани в 7 специалности, едни от които са „ Право “, „ Психология “, „ Английска лингвистика “, „ Предучилищна и начална учебна педагогика “, „ Маркетинг “ и „ Бизнес мениджмънт “.

Специалността „ Психология “ тази година е с най-голяма конкуренция – за 1 място в нея се състезават 15 души, означават от висшето учебно заведение.

За специалността „ Актьорство за трагичен спектакъл “ приемането на документи продължава, а изпитите по дългогодишна традиция на ПУ „ Паисий Хилендарски “ ще се проведат през м. септември (15, 16 и 17 септември) в три кръга, в три поредни дни.

Пловдивският университет „ Паисий Хилендарски “ афишира спомагателен банкет.

На 20 юли 2021 година, вторник, ще бъде оповестено трето класиране. Записването на признатите на този стадий от кандидатстудентската акция първокурсници ще тече от 21 до 29 юли в това число, оповестиха от ПУ „ Паисий Хилендарски “.

Информацията е налична на уеб страницата на висшето учебно заведение.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР