64 каналджии са задържани на българо-турската граница от началото на

...
64 каналджии са задържани на българо-турската граница от началото на
Коментари Харесай

Гранична полиция: Бежанците от Сирия и Афганистан стават все повече

64 каналджии са арестувани на българо-турската граница от началото на годината до момента. Данните се на Главна дирекция „ Гранична полиция “.

Наблюдава се нарастване на миграционния напън в съпоставяне със същия интервал на предходната година. 552-ма противозаконни имигранти, най-вече жители на Афганистан и Сирия, са влезнали в страната ни през първите 5 месеца на годината.

След стопляне на времето миграционния напън доста е повишен, настояват жителите на странджанското село Богданово, което се намира на 5 км от българо-турската граница.

Над 36 хиляди и 500 опита за нелегално влизане в страната ни от началото на годината до момента са предотвратени от български патрули и постове по линията на границата, сочат данните на „ Гранична полиция “.

След въвеждането в граничното наблюдаване и командироването на спомагателни чиновници на „ Жандармерията “ и МО е реализирана по-голяма компактност на смесените патрули на държавната граница и през месец май 2022 година се регистрира понижение на нелегално влезлите в страната мигранти с 32% спрямо месец април.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР