62-ма български ученици взеха отличие Бронз в Международната награда на

...
62-ма български ученици взеха отличие Бронз в Международната награда на
Коментари Харесай

Връчиха Международната награда на херцога на Единбург в България

62-ма български възпитаници взеха отличие " Бронз " в Международната премия на херцога на Единбург в България. За да вземат това отличие, те са си сложили персонални цели, които са изпълнили в границите на 6 месеца. Участниците са посветили общо 3500 часа отвън класната стая, с цел да осъществят няколко свои стремежи.

Преди шест месеца един от наградените през днешния ден участници се тормозил да приказва пред хора. Но си сложил за цел да промени това. И през днешния ден... застана пред нашата камера.
Патрисия Митова, СУ " Д-р Петър Берон ", гр. Костинброд: Преди да стартира с тази цел, аз доста се притеснявах да приказвам пред публика.

Днес някой танцува по-добре, рисува по-красиво и е няколко пъти по-смел, тъй като е бил стимулиран, че по този начин ще получи своето " Браво " - с премията на херцога от Единбург.

Любомира Велчева, изпълнителен шеф на интернационалната премия на херцога на Единбург в България: Целта на премията е да ги научи да си слагат цели и да бъдат непрекъснати. Да бъдат по-целеустремени, да бъдат по-добрата версия на себе си.
Сбъднати са общо 186 нови фантазии. А в края на това премеждие участниците са се присъединили в още по-голямо - изпратени са в планината единствено с карта и компас.

Патрисия Митова, СУ " Д-р Петър Берон ", гр. Костинброд: Нямахме право на телефони и всичко, което правехме, трябваше да го създадем сами.
Оставени да се изгубят, а по-късно сами да се открият. И да схванат, че най-важните уроци са надалеч класната стая. Там подсказването не оказва помощ. И всеки е самичък в своя изпит.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР