>62-годишният П. К. беше признат за виновен по обвинение в

...
>62-годишният П. К. беше признат за виновен по обвинение в
Коментари Харесай

Осъдиха строителен предприемач, измамил жена с над 66 000 лв.

> 62-годишният П. К. беше приет за отговорен по обвиняване в машинация с породена имотна щета в огромни размери - закононарушение по член 210, ал.1, т.3 от Наказателен кодекс. Пострадала от действието е жена, ощетена с разнообразни суми по вноски за закупуване на апартамент "на зелено ", на обща стойност за над 66 000 лв..

Измамните дейности са осъществени в интервала от м. юли 2009 година до м. август 2011 год. Подсъдимият, за да набави за себе си имотна полза, възбудил подвеждане у пострадалата, че откакто построи жилищна постройка ще й продаде съответен неподвижен парцел - апартамент на 6 етаж от новоизграждана постройка в оживената градска зона на Варна. Независимо че в хода на строителството подсъдимият трансферирал в интерес на друго лице безвъзмездно правото на градеж върху същия парцел, той не уведомил дамата за неизпълнението на поетите договорни отговорности, а траял да подписва спомагателни съглашения, анекси и да получава персонално правените от нея вноски според контракта. През цялото това време той поддържал подвеждане у потърпевшата, действайки в персонално качество и в качеството на длъжностно лице - едноличен притежател на капитала и шеф на строителната компания. По този метод той й предизвикал имотна щета общо за над 66 000 лв..

62-годишният П. К. е с чисто правосъдно минало. Той бе наказан на 3 години отнемане от независимост, чието изтърпяване бе отсрочено с изпитателен период от 5 години. Районният съд във Варна осъди строителния бизнесмен да заплати на потърпевшата от измамата породените имуществени вреди. В негова тежест са сторените по делото разходи, както и държавната такса върху почетения иск.

Присъдата предстои на обжалване или митинг в 15 дневен период.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР