62-годишният кипърец Димитракис Пирилис, който прегази и уби крадец в

...
62-годишният кипърец Димитракис Пирилис, който прегази и уби крадец в
Коментари Харесай

Роми нападнаха с вили и тояги кипърски земеделец в Белозем

62-годишният кипърец Димитракис Пирилис, който прегази и умъртви апаш в Болярино, е бил атакуван от група роми в центъра на Белозем. " Отидох да купя медикаменти от аптеката, когато 10 души - дребни и огромни обкръжиха колата ми и започнаха да я трошат с тояги и вили. Счупиха прозорците, а единият от нападателите ме удари с вилата в главата " описа Пирилис пред кореспондент на TrafficNews. Той се опитал да избяга с колата, само че те застанали пред джипа. Димитраки е получил няколко удара по гърба, раменете и главата. Ситуацията е сходна на тази, при която Ромите, които са го нападнали,са от семейството на Петър Гаджанов - мъжът, който дружно със свои родственици бе влезнал да краде в парцела на Пирилис, само че бе ударен от колата на притежателя.

Димитракис бе упрекнат, че на 11/12 май 2019 година, в землището на село Болярино, в местността „ Крушака “, при ръководство на „ Форд Рейнджър “, по несъобразителност е предизвикал гибелта на Петър Гаджанов, на 30 години. Димитракис бе наказан на 1 година и 4 месеца условно.

От тогава кипърецът живее в боязън за живота си. Пирилис е вложил милиони във фермата си и мъчно би се разделил с бизнеса си. Той е родом от Кипър. През 80-те той е бил служител на реда, само че се отказал от специалността поради фамилен бизнес.

" През 2002 година взех решение да влагам в България. Дойдох тук в Болярино, тъй като почвата е благородна. Закупих на търг над 100 декара земя. Реших да отглеждам добитък – крави, в земята да садя за храна на животните. Стартирах бизнеса си с близо 600 крави. Имах коне и овце. Наех служащи, закупих и техника. Не минаха и няколко години и стартира мощен тормоз. Междувременно продадохме ресторанта в Кипър и аз получих 1 милион евро. Всичко налях във фермата”, споделя си Димитракис. По думите похищенията над стопанството и животните му са многократни.

До 2008 година всичко вървяло обикновено, само че с разширение на бизнеса на Пирилис почнали и неговите страдания. Нямало и седмица без да бъде осъществена кражба от фермата му - от кокошки до крави и даже техника, батерии и принадлежности.

За всичките похищения кипърецът фактически пил по една леден вода. Само две от кражбите над фермата му са завършени с определяне на виновника и неоправдателна присъда. Оказва се, че и на двете обири създателят е еднакъв и по неприятно стичане на ориста бил на Петър Гаджанов – мъжът прегазен от Димитракис.

„ Според мен са в комбина, защото всякога съм съобщавал кои са крадците, къде е добитъкът – най-вече по ромските махали на Пловдив, само че никой не взима мерки”, съмнява се Пирилис. Той даже описвал и цялата скица за кражба на животните.

Добитъкът постоянно бил задиган през нощта. Апашите режели мрежите или бутали цялата ограда. Едно по едно вадели животните и ги прекарвали през равнищата. В края на парцела има мост, а след него - бензиностанция. Именно там трафикантите паркирали бус, с който извозвали добитъка.

„ Три или четири пъти са влизали в къщата. Последният път, като се изключи че изнесоха всичко скъпо, възпламениха и дома ми. Сега пребивавам във фермата. Закупих някогашната фурна в центъра на Болярци, която пустееше. Исках да я трансформира в заведение и към него - пенсионерски клуб. Как да влагам в постройката? За няколко дни откраднаха цялата апаратура, металните решетки, тръбите и даже смесителите на мивките. Задният край е трансфорат в тоалетна. Вратата освен че е разрушена, а и открадната”, приключва Димитраки.

Галерия от снощното нахлуване:

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР