62-годишният Франк Джеймс се яви в съда по обвинение в

...
62-годишният Франк Джеймс се яви в съда по обвинение в
Коментари Харесай

Стрелецът в бруклинското метро може да получи доживотен затвор

62-годишният Франк Джеймс се яви в съда по обвиняване в терористична офанзива поради стрелбата в метрото в Бруклин във вторник, при която бяха ранени 23 души, предава Би Би Си. Неговият юрист изиска да му бъде направена психиатрична експертиза. Ако бъде приет за отговорен, Франк Джеймс може да бъде наказан на пожизнен затвор.

Полицията твърди, че подсъдимият е поставил противогаз и е хвърлил две димни гранати върху пода на пътуващ към Манхатън трен, преди да открие огън към 08:30 ч. локално време във вторник и е ранил минимум 23 души. Заподозреният е избягал след нападението, съобщи полицията, само че е оставил няколко уличаващи персонални движимости, в това число ключ от микробуса, който е наел, както и банкова карта с името му. На мястото на престъплението проверяващите са разкрили и 9-милиметров законно притежаван пистолет.

Франк Джеймс се е обадил в полицията, с цел да заяви местонахождението си в сряда, оповестиха американските медии, базирайки се на източници в правоприлагащите органи. Заподозреният е имал девет предходни ареста в Ню Йорк и три в Ню Джърси.

Все още няма детайлности за претекста за закононарушението. Прокурори обявиха, че Франк Джеймс е публикувал разнообразни видеоклипове онлайн с оплаквания относно системата на метрото в Ню Йорк, като се е обърнал и към кмета на  града Ерик Адамс, оплаквайки се от бездомните, който намират леговище във вагоните на метрото. В едно от видеата той споделя, че единственото, което му остава, е да вземе револвер и да открие пукотевица.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР