62-годишна жена, медицинско лице, която не е контактувала в България

...
62-годишна жена, медицинско лице, която не е контактувала в България
Коментари Харесай

Потвърден е седмият случай на коронавирус у нас

62-годишна жена, здравно лице, която не е контактувала в България с нито един пациент последните дни, е седмият доказан случай на ковид у нас. На 22 февруари е бил последният й контакт с пациенти. Това заяви на брифинг началникът на Националният действен щаб проф. Венцислав Мутафчийски.

Жената е посетила два конгреса - в Англия и в Испания. Преди няколко дни се е завърнала в България. Постъпила е в инфекциозна клиника на ВМА със признаци на грип.

Мутафчийски удостовери за първия смъртен случай - 66-годишната жена, лежала в "Пирогов ". А брачният партньор й не е бил в други отделения. Той е с хронични белодробни болести, постоянен пациент. Състоянието му се утежнява. Лекарите не престават да се борят за живота му.

Контактите на седмия инфектиран с ковид се изследват. В момента в "Пирогов " с краткотрайно усложнение във действието си са кардиологията, неврологията, както и всички вътрешни отделения.

"Другите проби са негативни, 5 от тях са от Стара Загора. Имаме 40 заложени проби, 1 позитивна, 2 съмнителни, които подлежат на потвърждаване в утрешния ден. В националната лаборатория 50 са заложени, във Варна към 20 ч. ще бъдат подготвени. В Стара Загора ще бъдат изследвани проби и на контактни лица от Габрово и Плевен. Лекарите в белодробната болница са обезпечени, чака се систематизиране на пристигналите от Турция маски и защитни материали. Появи се огромен донор на белодробна инсталация ", заяви началникът на оперативния щаб.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР