61% от българите често искат директно препоръката на фармацевт, вместо

...
61% от българите често искат директно препоръката на фармацевт, вместо
Коментари Харесай

61% от българите често търсят помощ от фармацевт, вместо от лекар

61% от българите постоянно желаят непосредствено рекомендацията на фармацевт, вместо да вървят на доктор.

Това демонстрира изследване на ТРЕНД по поръчка на Инициативен комитет от магистър-фармацевти в България. Интервюирани са 800 пълнолетни консуматори на аптеки по метода " лице в лице ".

От респондентите 70% избират магистър-фармацевтът да изрича мнение за изписаните медикаменти. 36% декларират, че от време на време се съветват с магистър-фармацевта във връзка с предписаната им от доктор терапия.

Според повече от половината интервюирани магистър-фармацевтите в България са експерти и имат високи етични стандарти. Около 25% беседват с магистър-фармацевта преди да закупят лекарство.

Приблизително 70% от респондентите показват, че цените и местоположението са основни, когато става въпрос за избор на аптека, от която да пазарят. 48% от запитаните избират да пазарят в аптеки, където обслужването става на каса, а едвам 20% избират да взимат сами продуктите от щандовете.

1/3 от запитаните закупуват лекарство даже цената да се окаже по-висока от упованията им. 21% от тях питат магистър-фармацевта за опция.

74% от интервюираните търсят информация в обществените мрежи, с изключение на от доктор или фармацевт.

Идеята за тази извадка е инспирирана от публичната оценка за работата на фармацевтите, като най- наличните здравни експерти, по време на Ковид пандемията. Проучването верифицира ролята на магистър-фармацевта, като основна в опазването на публично здраве.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР