61- годишният Салибрам Емин, който измами чуждестранна студентка с над

...
61- годишният Салибрам Емин, който измами чуждестранна студентка с над
Коментари Харесай

Мъжът, измамил студентка с над 18 хил. лева в Пловдив, върна парите и отърва затвора

61- годишният Салибрам Емин, който измами задгранична студентка с над 18 хиляди лв. е възстановил изцяло сумата и се контракти с прокуратурата за условна присъда. Пловдивският областен съд утвърди съглашението за наказване от седем месеца отнемане от независимост, отсрочено във времето с три години изпитателен период.
Прочетете още
Емин е наказан да заплати и разноските по делото в размер на 150 лв..

Според обвинителния акт закононарушението е в интервала от началото на септември 2020 година до началото на юни 2021 година, като е измамил 25-годишна задгранична студентка - шведска гражданка от иракски генезис. Точната сума, която Емин е взел от студентката е 9500 евро (18 580 лева). Част сумата бе възобновена още преди месеци, откакто съдът му наложи най-тежката мярка за неотклонение – „ задържане под стража ”. На 13 юли 2023 година е осъществен и последният превод по сметката на дамата за сумата от 940,14 лева

По делото е открито, че обвиненият обещавал на потърпевшата да ѝ спомага за прекачване на брат ѝ, който бил студент в Медицинския университет в Плевен в Медицинския университет в  Пловдив, където учела тя.  

Жената разкрила Емин посредством медиатор в група в мобилно приложение. За осъществяване на услугата на няколко пъти потърпевшата му превела общо 9500 евро с горепосочената левова равноценност.  Измамникът упорствал парите да бъдат предоставени от потърпевшата в брой, само че тя ги превела по банкова сметка на негов непосредствен. След това 61-годишният  престанал да подвига мобилния си телефон и не подхванал никакви дейности по прехвърлянето на брат й в МУ – Пловдив.

Той изгубил студентски права. За да бъде безапелационен, Салибрам се срещнал с потърпевшата и посочил заявление за записване и неистинска студентска брошура на името на брат й, като изискал пари за семестриални такси. Жената отказала да ги даде, само че той я убедил, че в случай че не го направи, „ някой различен ще заеме мястото на брат й “. Въпреки настояването й да преведе парите в сметка на университета, обвиненият упорствал това да стане в негова банкова сметка, а той щял да ги трансферира, което не  се е случило.

Определението на Пловдивския областен съд е дефинитивно и не предстои на обжалване и митинг.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР