61-годишният Луис де ла Фуенте официално бе обявен за новия

...
61-годишният Луис де ла Фуенте официално бе обявен за новия
Коментари Харесай

Луис де ла Фуенте е новият селекционер на националния отбор на Испания

61-годишният Луис де ла Фуенте публично бе разгласен за новия селекционер на националния тим на Испания, като той заменя на поста Луис Енрике, който беше освободен по-рано през днешния ден след неуспеха на " Ла Фурия Роха " на Мондиала в Катар.

Де ла Фуенте е някогашен футболист, който е играл на поста ляв краен бранител, а огромна част от дейната му кариера е минала през Атлетик Билбао и Севиля. Има записани мачове и за състава на Алавес.

През 1993 година стопира с футбола и поема към треньорската специалност, само че най-вече работи в долните дивизии на Испания до 2013 година, когато застава отпред на тима на страната до 19 години.

В идващите девет години Луис де ла Фуенте е отпред поредно на селекциите на " Ла Фурия Роха " до 19 и до 21 години, с които печели надлежно по една европейска купа през 2015 и 2019 година, а през предходната година води и Испания на Олимпиадата в Токио, където иберийците стигат до сребърните медали след загуба от Бразилия на финала след продължения.

Освен идванто на Де ла Фуенте отпред на Испания националният тим има и нов футболен шеф в лицето на някогашният испански национал Алберт Луке, който заменя на поста Хосе Франсиско Молина.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР