61-годишна бивша германска актриса обвини режисьора Роман Полански в изнасилване,

...
61-годишна бивша германска актриса обвини режисьора Роман Полански в изнасилване,
Коментари Харесай

Актриса обвини Роман Полански в изнасилване

61-годишна някогашна немска актриса упрекна режисьора Роман Полански в обезчестяване, заяви „ Гардиън “. Ренате Лангер е подала недоволство в полицията.

Носителят на „ Оскар “ режисьор още веднъж е подложен на правни удари. До момента няколко дами го упрекнаха в полово принуждение.

Ренате Лангер твърди, че е била изнасилена от Полански през месец февруари 1972 година, когато е била тийнейджърка. Тя едвам в този момент е подала недоволство, тъй като нейните родители към този момент не са живи и няма да станат очевидци на правния спор, показва изданието.

Германската актриса се е свързала с швейцарската полиция. В страната няма отминалост на половите закононарушения над малолетни. Името на 84-годишния Полански още през 70-те години на предишния век беше забъркано в секс скандал.

Тогава той бе упрекнат, че е насилил полово 13-годишната Саманта Геймър, след което избяга от Щатите. Полански стартира през 50-те години на 20 век кариерата си в Полша като артист, а режисьорският му дебют е през 1955 година.

През 1961 година се реалокира във Франция, а седем години по-късно – в Съединените американски щати. След абсурда се завръща в Европа. Носител е на редица влиятелни награди в киното.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР