600 метра от изграждащия се в момента участък на магистрала

...
600 метра от изграждащия се в момента участък на магистрала
Коментари Харесай

Рашков: Участък от строящата се АМ "Хемус" се е срутил, Строителите: Няма инцидент

600 метра от изграждащия се сега сектор на автомагистрала " Хемус " сред пътните възли " Буховци " и " Белокопитово " се е срутил през днешния ден, заяви министърът на вътрешните работи Бойко Рашков. Той добави, че секторът е на територията на област Търговище.

16-километровата нова част на " Хемус " трябваше да се пусне в употреба в края на годината.

От своя страна Асен Тодоров, механически началник в сдружението „ Автомагистрали - Черно море “, сподели, че на 318-я километър на Автомагистрала „ Хемус “ се вършат спомагателни отводнителни мероприятия. Според него проблематичният сектор е с дължина 46 метра.

В насипа, изработен преди две години, са били открити високи подпочвени води. Строителите са решили, че това може да сътвори проблеми и са взели решение да бъдат направени две дренажни ребра.

Не може да се приказва за случай и заплаха, сподели Асен Тодоров:

„ Какви свлачища, какви чудесии, какви произшествия! Защо търсим под вола теле? Беше приготвено да се асфалтира, изчакахме две зими, видяхме какво се случва - че има високи подпочвени води, и сме решили, че тези подпочвени води би трябвало да се махнат оттова, с цел да може да не компрометират в следствие сектора, който ще се пусне в употреба “.

По думите на Асен Тодоров спомагателните строителни действия нито ще оскъпят строителството на сектора, нито ще забавят построяването на правата.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР