600 държавни служители стават доброволци и ще помагат в почистването

...
600 държавни служители стават доброволци и ще помагат в почистването
Коментари Харесай

600 държавни служители стават доброволци в Карловско, все още има непроходими улици

600 държавни чиновници стават доброволци и ще оказват помощ в почистването на наводнените села в Карловско. Работата им ще бъде координирана от военните.
Прочетете още
Чиновниците са чиновници от регионалните администрации на Пловдив и Пазарджик. Към тях се чака да се причислят и техни сътрудници от други обитаеми места в страната.

„ Все още част от улиците са непроходими. Днес най-късно допускам, че ще бъдат отпушени тези улици ”, съобщи подполковник Пейчо Генов.

Кметът на Карлово Емил Кабаиванов съобщи, че е насочен апел към всички общински и държавни институции, които имат предпочитание да оказват помощ. 

„ Трябва ни малогабаритна и средногабаритна техника. В дворовете има наноси по 1-1,5 метра ”, изясни Кабаиванов пред Нова телевизия.

Според него вредите по общинската инфраструктура досега са над 72 милиона лв..

„ По отношение на парцелите сме описали вредите и сме ги внесли в междуведомствената комисия. Там ще изчислят ”, изясни Кабаиванов.

От понеделник стартира изплащането на еднократната помощ от страната в размер на 375 лв..

„ Разговаряли сме с Националното съдружие на общините в България. Имаме заричане, че това искане за спомагателна техника ще бъде разпратено. В страната има задоволително техника, уповавам се, че ще бъде обезпечена ”, съобщи Валентин Чамбов, зам.министър на земеделието.

Междуведомствената комисия за възстановявяне и подкрепяне към Министерския съвет през вчерашния ден утвърди планова документи за към 30 милиона – към 10 милиона от тях непосредствено са ориентирани към община Карлово.

Същевременно от Община Карлово оповестиха, че 21 фамилии остават без дом след бедствието и се нуждаят от настаняване.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР