60 танцови двойки от 33 държави ще участват на Световното

...
60 танцови двойки от 33 държави ще участват на Световното
Коментари Харесай

60 танцови двойки от 33 държави ще участват на Световното първенство по стандартни танци за юноши старша възраст в София

60 танцови двойки от 33 страни ще вземат участие на Световното състезание по общоприети танци за юноши старша възраст, което ще се организира в зала " Левски София " на 10 и 11 декември, оповестиха уредниците от БФ Спортни танци на конференция в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция. България ще бъде показана от две двойки - Алекс Костадинов и Ивелина Карчева от клуб по спортни танци " Поморие " и Борислав Атанасов и Румяна Хаджиева от Пловдив.

България за първи път в историята провежда Световно състезание по спортни танци.

Алекс Костадинов и Ивелина Карчева завоюваха сребърен орден от открития шампионат на Германия в конкуренцията на 93 двойки, което е най-хубавото достижение на българска двойка в последните години.

Международно жури, номинирано от Световната федерация, ще прави оценка осъществяването на двойките. Съдии от над 25 страни ще работят на шампионата. България ще бъде показана от известния в предишното играч Салваторе Тодаро.

" Идеята да аплайваме за това състезание се роди през предходната година след присъединяване на Алекс и Ивелина на подобен шампионат в Израел. Тогава те доближиха до полуфиналите, подвигнаха високо лентата и в този момент се надяваме да вземем златните медали ", сподели Явор Вълчев, треньор на представителната двойка за международното състезание, интернационален арбитър най-висока категория, нееднократен първенец на България, финалист на международна и европейска купа по общоприети танци, основен уредник на международното състезание.

На конференцията участва и Христина Лалова, съорганизатор на Световното състезание, народен арбитър най-висока категория по спортни танци.

Официалното разкриване ще бъде в събота от 19.00 часа и ще включва шоу " Парад на знамената ", както и брейк осъществяване от федерацията по брейк. Очакват се и други изненади, които уредниците към този момент не желаят да разкриват.

В София ще дойдат двойки от Япония, Съединени американски щати, Канада, Казахстан, Франция, Италия, Германия, Полша, Литва, Латвия, Израел, Хонконг, Румъния, Турция, Гърция, Португалия, Република Северна Македония, България и други.

Паралелно ще се състои интернационален шампионат за общоприети и латиноамерикански танци за всички възрастови групи, в който ще вземат участие на 500 състезатели.

Билети се продават в мрежата на Eventim и на място в залата.

Алекс Костадинов и Ивелина Карчева са сътрудници от три години, а от последните 12 месеца са решили да се концентрират единствено в общоприетите танци.

" Ние постоянно се целим във допустимо най-хубавото - в златните медали. Доста добре сме готови и до момента не сме срещали спънки по отношение на конкуренцията. Проблемите с финансирането не могат да ме откажат от спорта ", сподели 15-годишният Алекс Костадинов, чийто обичан танц е фокстрот.

" Харесва ми да упражнявам спортни танци. От позиция на финансирането е много мъчно, само че това не би ме отказало ", съобщи 14 годината Карчева, която добави, че най-вече харесва да танцува британски валс.

За Световното състезание в София тя ще бъде с две нови рокли, които са ушити в България.

Явор Вълчев разкри, че му е било доста мъчно да откри спонсори за шампионата, като само са се отзовали от Столична община.

" В организацията не намерихме никаква поддръжка. Единствено Столична община се пробваха да ни оказват помощ. Благодаря на госпожа Йорданка Фандъкова. Някакси имам чувството, че провеждам това състезание самичък и единствено поради Алекс и Ивелина ", съобщи Вълчев.

Организаторите приканиха всички фенове на спорта да бъдат в зала " Левски София ", с цел да поддържат състезателите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР