60% от възрастните американци вече имат най-малко една доза ваксина,

...
60% от възрастните американци вече имат най-малко една доза ваксина,
Коментари Харесай

60% от възрастните американци са с поне една доза ваксина срещу COVID-19

60% от възрастните американци към този момент имат минимум една доза ваксина, сочат данни на здравните управляващи.

Според доктор Рошел Валенски, директорката на Центъра за надзор и предварителна защита на заболяванията, Съединени американски щати са достигнали „ незабравим ден “ в битката с пандемията защото 60% от възрастните са получили към този момент минимум една доза коронавирусна ваксина. В допълнение към това и повече от 4,1 милиона юноши на възраст от 12 до 17 години също имат към този момент сложена първа доза.

През последните две седмици 51% от имунизираните в Съединени американски щати са цветнокожи. Това е повече от 40% от популацията, което тези групи съставляват.

Афроамериканците, латиноамериканците и индианските американски общности бяха измежду най-тежко засегнатите от Covid-19. Някои от хората в тези групи не престават да се тормозят да се имунизират поради здравно малтретиране в предишното. Но с доста старания и разяснение към този момент огромна част от хората в тези групи са получили ваксина.

Въпреки това експертите считат, че към момента общият брой на имунизираните американци е непълен, с цел да бъде спряно разпространяването на ковид. Мнението е, че имунизирането на популацията би трябвало да бъде отмерено в цялата страна, с цел да има резултат.

Сега с разпускането на ограниченията на доста места се трансформираха условията за носене на маски от хората с ваксина, само че при недобросъвестно отношение и събаряне на мaските и от хора без ваксина това основава заплаха от заразяване и от ново разпространяване на вируса.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР