60% от жителите на Швейцария живеят под наем, показва ново

...
60% от жителите на Швейцария живеят под наем, показва ново
Коментари Харесай

В тази европейска държава 60% от хората живеят под наем

60% от жителите на Швейцария живеят чартърен, демонстрира ново изследване на консултантската компания Savills, представено от Property Wire. Това е и единствената европейска страна, в която повече хора живеят чартърен, в сравнение с в лични жилища, сочат данните.

В рамките на Европейския съюз водачи са Германия и Австрия с съвсем 50% и 45% надлежно. В Турция и Дания делът им е 40%.

На другия завършек на класацията са страни като Хърватия, Македония и Румъния, където едвам под 10% от популацията живее чартърен. България не е упомената.

Средният % за Европа е 30.6% - или всеки трети. Най-важни фактори за това, показват от Savills, са положението на стопанската система, опцията за финансиране и политиката на държавното управление, само че не по-малко значение има и отношението към живота чартърен.

В Германия животът чартърен се приема като нещо обикновено и на пазара има голям брой благоприятни условия. На другия полюс са страни, живяли под режима на комунизма.

Забелязва се и наклонност в огромните градове, съгласно която настроенията се трансформират, защото по-младите са склонни да живеят чартърен по-дълго в централните местоположения, които са покрай работното им място, в сравнение с да си закупят жилище в покрайнините.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР