60% от българите не одобряват естетическите корекции на външния вид,

...
60% от българите не одобряват естетическите корекции на външния вид,
Коментари Харесай

60 на сто от българите не харесват естетическите корекции

60% от българите не утвърждават естетическите корекции на външния тип, а 74% са на мнение, че актуалните девойки прекаляват с тях. Над три четвърти считат, че стандартите за хубост в България се постановат от фолк певиците. Най-неодобряваната намеса е уголемяването на устните. 60 на 100 споделят, че корекциите вършат дамите еднотипни.

Това са някои заключения от проучване на " Тренд ". То е осъществено в интервала сред 5 и 12 юли 2022 година посредством директно полустандартизирано изявление " лице в лице " с таблет измежду 1005 души на възраст 18+, по поръчка на " 24 часа ".

60% от българите не утвърждават естетическите корекции във външния тип. С увеличението на възрастта се усилва делът на хората, които не харесват такъв вид интервенция. 27 на 100 са на противоположната позиция - " за "  естетическите интервенции. В данните от изследването ясно се вижда поколенческата разлика, означават от " Тренд. Най-младите в по-малки дялове възприемат негативно естетическите корекции, до момента в който по-възрастните са доста по-консервативни към актуалните способи за разкрасяване. 56% от хората на възраст 18-29 година утвърждават естетическите корекции. Делът на дамите, които дават отговор позитивно на този въпрос, е малко по-голям от каузи на мъжете (30% на 24%).


Едва 35% от анкетираните са на мнение, че естетическите корекции вършат дамите по-красиви. Над половината обаче - 52 на 100, не споделят това мнение.

Близо 2/3 от участниците в изследването смятат, че сходни интервенции не би трябвало да се разрешават на млади девойки, а 26% застъпват противоположната позиция.

60 на 100 споделят, че естетическите корекции вършат дамите еднотипни. Прави усещане, че дамите в по-голям дял са съгласни с това изказване.

Според близо три четвърти (74%) актуалните девойки прекаляват с тези процедури, само 13% не споделят това мнение.

Едва 16% от анкетираните декларират, че биха трансформирали нещо в своя външен тип. 80 на 100 не биха пипнали нищо. При най-младите обаче процентът на тези, които желаят промени, е много по-голям - 36 на 100.

Едва 26% биха подкрепили техен близък/ другар да си направи естетическа промяна, до момента в който 55% не биха оказали такава поддръжка. По отношение на интимния сътрудник, 22% ще са " за ", в случай че желае естетическа промяна, а 65% - " срещу ".

Най-нехаресваната намеса е уголемяването на устните - 78 на 100. Следва корекцията на носа без здравна нужда (74%). Високи дялове на отрицание се открояват и във връзка с пластични интервенции на лицето за разкрасяване ( 67%) и увеличаване на гърди (63%). С по-ниски дялове на негативно отношение са слагането на изкуствени мигли (56%), както и изкуствено удължение на коса (52%).

76 на 100 от анкетираните смятат, че фолк певиците постановат критериите за хубост в българското общество. Втората позиция е за международните звезди - 56 %. Инфлуенсърите са с 37 на сто като облици. Те въздействат изключително на най-младата възрастова група, сочат данните.

76% от хората са съгласни, че естетическите корекции се постановат от известни лица, до момента в който 15% не споделят това мнение. Същият дял (76%) са съгласни и с изказванието „ От естествената хубост по-хубаво няма “.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР