60 млн.лв, получени за Лот 5 на магистрала Хемус са

...
60 млн.лв, получени за Лот 5 на магистрала Хемус са
Коментари Харесай

МВР: 60 млн.лв за магистрала Хемус са изтеглени в сакове и чували за ден

60 млн.лв, получени за Лот 5 на автомагистрала Хемус са изтеглени само за ден през банка, на няколко пъти по 1 млн.лв, без поръчки, в сакове и чували. Това разгласи по време на брифинг, отдаден на полицейските разкрития към градежа на автомагистрала Хемус основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров. 

Той разгласи, че е проследен пътя на парите особено по този лот, само че евентуално схемата и по другите е същия. Тодоров разгласи, че от събраното до момента се виждало, че посредством дрон е снимано по какъв начин има единствено леко престъргване на земните пластове и то единствено на първите километри на въпросния лот. За него обаче са получени предплатено от комерсиално сдружение 90 млн.лв.

Въпросните пари били преведени на буферна компания. Тя незабавно вкарала парите в кухи компании на малограмотни лица, регистрирани директно  - няколко дни преди този момент, с капитал от по 2 лева Те нямали никаква представа, че имат такива компании, извикани са на кафе, подписали са документи, описа Тодоров. Същите тези лища подписали пълномощни на трети лица, също престъпно проявени и също открити, твърди Тодоров.

Веднага по-късно последвало превеждане на сумите - към 60 млн.лв, с посочено съображение осъществени строителни услуги. И мигновено, единствено в рамките дневно всички те са изтеглени - неведнъж по 1 млн.лв, без каквито и да е поръчки, изнасяни в чували и сакове, описа още основният секретар на Министерство на вътрешните работи. 

Той описа, че в схемата е открито, че са се назначавали служители във фирми-фантоми, единствено за по няколко дни, като част от тях са били в чужбина. При разпитите те изясняват, че в никакъв случай не са работили в тези компании, изяснява Тодоров. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР