60 млн. лева неизпълнение на местните приходи ще има Община

...
60 млн. лева неизпълнение на местните приходи ще има Община
Коментари Харесай

„Оптимистично”: Дупката в бюджета на Пловдив отива на 60 млн. лева, кметът реже разходите

60 млн. лв. несъблюдение на локалните доходи ще има Община Пловдив в края на 2023 година, демонстрира докладът на бюджета на градската администрация. Това даже се оказва оптимистичният сюжет за приключването на финансовата година, в случай че през последния месец декември градската администрация успее да събере 19,4 млн. лв. от налози и такси. Това обаче е едва евентуално.
Прочетете още
Така прогнозите в края на мандата на Здравко  Димитров, че неизпълнението ще е най-много 50 млн. лв., още веднъж не се сбъдва, а резултати са още по-отчайващи за новата градска администрация.

При заложените 242  млн. лв. локални доходи в рамката на бюджета към месец декември събраните са едвам 163,5 млн. лв..  Неизпълнение ще има по всичките графи на бюджета от налози, през такси до санкции и продажба на имущество.

Логично при ниската събираемост Община Пловдив е почнала да реже и съществено разноските. При планувани 719 млн. разноски, до този миг са изхарчени 502 млн. лв., а през  до края на годината общо пасивът да е 627 млн. лв..  Голяма част от въпросните средства са делегирани от страната действия.

Двете съществени пера, които са за поправки и финансови разноски няма да се изпълнят до края на годината. Те са в графите „ Освен  ремонт на ДМА ” и „ Придобиване на ДМА ”. При първото перо при  заложени 92 млн. лв. са изхарчени 54 млн. лв., а при второто –от 58 млн. лв. планувани са изразходени 32 млн. лв..

В същото време на днешната сесия на Общинския съвет ще се гледа ново предложение, с което ще се дадат още 13 млн. лв. безлихвени заеми по европейски планове. Причината е, че разноските по тях не са верифицирани от ръководещите органи, а Община Пловдив би трябвало да ги приключи и по-късно да си чака парите.

В доклада за 2023 година Община Пловдив трябваше да си върне 12 млн. лв. безлихвени заеми, вместо това те скачат един път с 22 млн. лв., а в този момент с още 13 млн. лв.. Това значи, че през 2024 година градските управляващи чакат 35 млн. лв. от страната, в случай че няма финансови корекции по тях.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР