60-годишен мъж беше признат за виновен, че с цел да

...
60-годишен мъж беше признат за виновен, че с цел да
Коментари Харесай

Мъж измами двама варненци, че ще им достави коли от Германия

60-годишен мъж беше приет за отговорен, че за да си набави имотна полза, възбудил и поддържал подвеждане у двама варненци, че ще закупи от автомобилно посланичество в град Солинген, Германия и ще достави до сервиз в Бургас, два леки автомобила от марките „ Фолксваген “ и „ Пежо “, оповестиха от Районния съд във Варна.

Деянието е осъществено в изискванията на продължавано закононарушение в интервал от неустановена дата през м. ноември до неустановена дата през декември 2019 година във Варна.

Подсъдимият заречен на двамата пострадали, че ще им достави определените от тях по посочени марки и изложение коли против авансово възнаграждение, като ги уверил ще получат колите на място от сервиз в гр. Бургас, съпроводени с гаранция и подарък масло с филтри. Сумите за покупка на колите били платени на подсъдимия, само че на уговорената за доставка дата в края на м. януари 2020 година той ги уведомил, че ще има закъснение. В течение на още няколко месеца подсъдимият поддържал погрешна визия, че колите ще бъдат докарани в България. Впоследствие, след многократни отлагания, разнообразни пояснения за протичащото се и отвод да възвърне парите на потърпевшите, те подали сигнал за измамата в полицията. Причинената имотна щета на двамата варненци е в общ размер на близо 8000 лв..

60-годишният обвиняем е неосъждан. Наложеното му с присъдата на Варненския областен съд наказване е една година отнемане от независимост, отсрочено с 3 година изпитателен период. Съдебният акт предстои на обжалване в 15-дневен период.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР