6 „Войници на Христос“, арестувани за малтретирането и убийството на „недохранена“ южнокорейка

...
Шестима души, които се идентифицираха като членове на религиозна група,
Коментари Харесай

Шестима души, които се идентифицираха като членове на религиозна група, наречена „Войниците на Христос“, бяха арестувани във връзка със смъртта на южнокорейска жена, която е била бита и гладувана в Грузия, съобщиха властите.

Жертвата е жена на около 20 или 30 години и тежи около 70 паунда, когато е открита във вторник вечерта в багажника на кола, паркирана пред Jeju Sauna, популярен южнокорейски спа център, разположен в Дулут, на около 25 мили северно от Атланта, Полицейското управление на окръг Гуинет се казва в съобщение за новини.

Населението на Дулут е почти една четвърт азиатско, според Бюрото за преброяване на населението на САЩ.

Службата на съдебния лекар смята, че недохранването може да е допринесъл фактор за смъртта на жената, но точната причина за смъртта все още се разследва, според полицията.

Смята се, че жената е била подложена на побой и недохранване в продължение на седмици, казаха от отдела. Детективите смятат, че жената се е преместила в Съединените щати от Южна Корея през лятото на тази година „с цел да се присъедини към религиозна организация“, каза агенцията.

 Вечерта на 12 септември 2023 г. полицейски служители отговориха на обаждане за подозрителна дейност извън сауната Джеджу в Дулут, Джорджия.“ class= Вечерта на 12 септември 2023 г. полицейски служители отговориха на обаждане за подозрителна дейност извън сауната Джеджу в Дулут, Джорджия. Полицията на окръг Гуинет

Служителите на реда откриха жената в багажника на кола, след като един от заподозрените, 26-годишният Ерик Хюн, паркира колата си на паркинг и беше взет от член на семейството, каза полицията.

По-късно Хюн помоли член на семейството си да вземе нещо в колата му, където е държана жената. Когато членът на семейството намерил тялото й в багажника, те се обадили на 911, казаха от отдела.

След това властите извършиха претърсване на дом, свързан с превозното средство, където твърдят, че е намерено тялото на жената. Полицията казва, че "Войниците на Христос" са били и държали жертвата в дома до смъртта й, но не уточняват кога вероятно е починала жената.

В допълнение към Hyun, заподозрените бяха идентифицирани от полицията като Gawom Lee, 26; Джунхо Лий, 26 г.; Хюнджи Лий, 25 г.; и Juoonhyum Lee, 22. Един от арестуваните лица е 15-годишен, каза полицията. CNN не назовава името на непълнолетния, който е обвинен като възрастен.

Всички те са изправени пред обвинения в престъпно убийство, фалшиво лишаване от свобода, подправяне на доказателства и укриване на смъртта на друг, според полицията.

CNN не успя да идентифицира адвокатите на шестимата заподозрени за коментар.

Южнокорейското консулство в Атланта отказа да коментира случая, когато се свърза с CNN.

Тази снимка на местопрестъплението, с редактирани участъци от кръв, беше освободен от полицията на окръг Гуинет. class= Тази снимка на местопрестъплението с редактирани участъци от кръв е публикувана от полицията на окръг Гуинет. Полицията на окръг Гуинет

Единият от заподозрените е южнокорейски гражданин, посещаващ с виза, казаха властите, докато другите са американски граждани.

Полицията пусна снимки на мазето, които изглежда показват складово помещение с пране и други консумативи, спретнато подредени на рафтове. Килимът на стаята е с големи участъци от кръв, които са редактирани на снимките, предоставени от отдела.

Властите не съобщават името на жертвата в очакване на известие за смъртта й до семейството й в Южна Корея.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР