6-годишно момче от Берковица стана вицешампион по шахмат в Европейския

...
6-годишно момче от Берковица стана вицешампион по шахмат в Европейския
Коментари Харесай

6-годишно българче стана европейски вицешампион по шахмат

6-годишно момче от Берковица стана вицешампион по шахмат в Европейския съюз, заяви NOVA.

Велислав Захариев към този момент две години печели десетки медали и купи от разнообразни надпревари у нас и в чужбина и се подрежда на пето място в света по шахматен рейтинг.

Детето стартира да играе, когато е едвам на две годинки. Баща му Димитър Захариев го учи по какъв начин да реди фигурите на дъската и да ги разпознава. Когато е на четири години, към този момент играят шах дружно.
 Старозагорски възпитаници станаха първенци по шахмат Старозагорски възпитаници станаха първенци по шахмат
Двама старозагорски възпитаници станаха първенци по шахмат на извършените през предходната седмица в Казанлък държавни самостоятелни шампионати...

„ Бързо видях, че стартира да мисли върху това, което се случва на дъската и взехме решение да търсим треньор, който да му обърне внимание ”, споделя Захариев.

Година по-късно момченцето взе участие в шахматен шампионат и го печели. „ Още с влизането в залата, видя стълбичката за награждаване и сподели, че желае да е най-горе ”, добавя Димитър Захариев.

Днес към този момент Велислав е притежател на 10 купи и 27 медала от национални и интернационалните шампионати, повторен първенец е на България за 2021 година, а към този момент и вицешампион в Европейски Съюз.

 

Още от ДОБРИТЕ НОВИНИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР