560 машини са обработвали пътищата от републиканската пътна мрежа през

...
560 машини са обработвали пътищата от републиканската пътна мрежа през
Коментари Харесай

АПИ: Всички пътища са проходими при зимни условия

560 машини са обработвали пътищата от републиканската пътна мрежа през нощта. Настилките и оборудванията се третират против и хлъзгавост, с цел да се обезпечи безвредно пътешестване на водачите. Снегопочистващата техника на пътноподдържащите компании е в 24-часов работен режим.
Всички пътища са отворени за придвижване за леките коли и са проходими при зимни условия. Ограничен е над 12 т и прекосяването с ремаркета и полуремаркета през прохода „ Превала “, по път II-37 Батак – Доспат и по път III-866 Девин – Михалково. В област Смолян снежната завивка е над 35 сантиметра. Затворен за МПС над 12 тона e „ Троянски “ проход.
 В София 87 снегопочистващи машини са обработвали против замръзване В София 87 снегопочистващи машини са обработвали против замръзване
В София 87 снегопочистващи машини са направили обработки против замръзване, оповестиха от Столичната община. Продължава работата в част о...
Днес в 9 области в Югозападна и Южна България – Перник, София-град, Софийска област, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Кърджали и Хасково, е избран жълт код за евентуално рисково време за ниски температури, които основават условия за поледици и хлъзгавост. Обработката на настилките продължава, защото поради ниските температури изключително в усойните места и по оборудванията има предпоставки за хлъзгавост и замръзване.
За повишение сигурността на придвижване при нужда ще се затварят обособени сектори за култивиране на настилките с химически субстанции и инертни материали, а там, където се постанова поради мощния вятър и снегонавявания, е допустимо трафикът да се стопира напълно до възстановяване на метеорологичните условия и почистването на пътя. Блокирането на придвижването от транспортни средства, които не са готови за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали водачи и работата на снегопочистващата техника.
Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ –, както и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението по републиканските пътища.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР