56% от запитаните възприемат действията на Европейския съюз в отговор

...
56% от запитаните възприемат действията на Европейския съюз в отговор
Коментари Харесай

За 60% от българите войната в Украйна е заплаха за сигурността ни

56% от запитаните възприемат дейностите на Европейския съюз в отговор на рецесията като отбрана на европейските полезности.

 

Увеличава се утвърждението за общата външна политика на Европейски Съюз измежду българите, доближавайки се до междинното равнище за Европейски Съюз – за България – 61%, за Европейски Съюз – 70%.

 

Освен това над две трети от българските жители са съгласни с нуждата от засилено съдействие в региона на защитата - 71% и вложението на повече средства в отбранителни качества - 63%.

 

За енергийните и финансовите компликации, провокирани от военната ескалация, над две трети от българските жители утвърждават вложението от страна на Европейски Съюз във възобновими енергийни източници, както и в намаляването на вноса на съветски газ и нефт в името на световната сигурност.

 

62% от интервюираните като най-важни проблеми подреждат покачването на цените и икономическата обстановка. С доста изразителен растеж на второ място у нас като предизвикателство се подрежда миграцията.

 

Значително болшинство прави оценка положението на националната стопанска система като неприятно -80%, до момента в който на ниво Европейски Съюз този дял е по-малък - 63%.

 

Когато става дума за провокациите на национално равнище, българите споделят общоевропейските цели – справяне с инфлацията и възстановяване на интернационалната конюнктура, стабилизиране на доставките на сила.

 

Мнозинството от интервюираните - 76% смята Съюза за организация, която има нужния капацитет да се оправи с провокациите в интернационален проект.

В рамките на проучването се събират данни и за настройките към медийната среда.

 

Въведен е показател на доверието към обособените медийни канали. Най-ползваната като източник на информация медия в България е малкия екран в обичайния ѝ вид - 90%, по-късно се подреждат обществените мрежи -51%, интернет - 35% и радиото - 25%.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР