56-годишен таксиметров шофьор от Лондон оцеля след 222 кома с

...
56-годишен таксиметров шофьор от Лондон оцеля след 222 кома с
Коментари Харесай

Таксиметров шофьор оцеля след 222 дни кома с COVID-19

56-годишен таксиметров водач от Лондон оцеля след 222 кома с ковид, инфаркт, инсулт и сепсис. Али Сакалиоглу потвърждава изцяло правотата на фразата „ Човек допуска, а Господ разполага “.

Мъжът, който е татко на пет деца и дядо на 9 внучета, е най-дълго лекуваният пациент от коронавирусна зараза във Англия, а оцеляването му е същинско знамение.

На 11 ноември Али, който страда от диабет вид 1, се прибра вкъщи в югоизточното лондонско предградие Катфорд след 222 дни в болница. Време, през което фамилията му на 3 пъти е предупреждавано, че той умира, откакто с изключение на от подлия вирус мъжът е повален от инфаркт, инсулт и сепсис, а белите дробове, черният му дроб и бъбреците отхвърлят да работят.

„ Британци, можем да го създадем. Можем да победим ковид дружно. Можем да спечелим тази война, както спечелихме Първата и Втората международни войни. След като аз съумях да се оправя с вируса, всеки може. Трябва да се обединим, да вършим това, което държавното управление и учените ни споделят и да победим този вирус вечно “, бе прочувственото обръщение на мъжа, който е кипърски турчин.

56-годишният таксиметров водач допуска, че се е заразил с Covid-19 по време на работа при започване на април. Първоначално се лекувал у дома, само че на 3 април положението му се влошило и щерка му повикала кола за спешна помощ. Али бил настанен в University Hospital Lewisham. Четири дни по-късно обаче мъжът получава инфаркт и е трансфериран в друго лечебно заведение, където е опериран по неотложност. Поставен е в медикаментозна кома, от която не е изведен в продължение на 3 месеца и му е направена трахеотомия, с цел да може да диша. Следват обаче инсулт и сепсис.

„ Трябваше да съм мъртъв. Толкова неща не бяха наред, само че човешкото тяло е удивително нещо “, добавя Али, който е и професионален състезател на покер и този път съумя да надиграе даже гибелта.

Въпреки че към този момент е у дома мъжът би трябвало да приема по 26 таблетки на ден, множеството от които болкоуспокояващи.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР