55-годишният бивш грузински президент Михаил Саакашвили се яви чрез видеовръзка

...
55-годишният бивш грузински президент Михаил Саакашвили се яви чрез видеовръзка
Коментари Харесай

Саакашвили се появи чрез видеовръзка от болницата на заседание на грузински съд и стресна света

55-годишният някогашен грузински президент Михаил Саакашвили се яви посредством видеовръзка от болничното заведение на съвещание на грузински съд.

 

Бившият президент, за който неговите последователи споделят, че е станал жертва на отравяне, изглеждаше доста слаб и отпаднал, отбелязва Агенция Франс Прес.

 

Заради типа му украинският президент Володимир Зеленски подреди на посланика на страната в Грузия да се върне до 48 часа за съвещания по отношение на влошеното здраве на Саакашвили. Зеленски упрекна Русия, че желае да убие някогашния грузински президент, който е неин върл зложелател, а има и украинско поданство, съобщи Франс прес. 

 

" Днес светът още веднъж видя по какъв начин Кремъл - чрез настоящето грузинско държавно управление - убива украинския жител Михаил Сакашвили ", реагира през вчерашния ден Зеленски. Той за следващ път прикани Тбилиси да съобщи на Киев някогашния президент, с цел да получи нужното лекуване, напомня Българска телеграфна агенция.

 

Лекарите на някогашния грузински президент, който тежеше 115 кг преди да бъде задържан, настояват, че той е измършавял с 60 кг в пандиза, токсичен е с тежки метали и страда от анорексия и кахексия. 

 

Посланикът на Грузия в Украйна ще бъде извикан в украинското външно министерство на 4 юли за диалог поради отношението на грузинските управляващи към Михаил Саакашвили, съобщи министерството в обява в Telegram.


" Грузинските управляващи заслужават остра реакция от Украйна поради отношението си към Михаил Саакашвили. Утре сутринта грузинският дипломат ще бъде в Министерството на външните работи, ще има тежък диалог с него, той ще отиде в Грузия. Вярваме, че Грузия би трябвало да спре да злоупотребява с Михаил Саакашвили и да ни го върне, защото той е жител на Украйна ", сподели Кулеба, представен от украинското външно министерство.

Саакашвили явно е в тежко положение и се нуждае от здравно лекуване. Президентът на Грузия Саломе Зурабишвили отхвърля да помилва Саакашвили.
Саакашвили, който изкара два мандата като президент сред 2004 година и 2013 година, сега излежава присъда от шест години затвор за корист с власт, макар че интернационалните правозащитни групи дефинираха присъдата му като политически стимулирана.

 

 

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР