548 ще са иновативните училища в България през учебната 2023/2024

...
548 ще са иновативните училища в България през учебната 2023/2024
Коментари Харесай

МОН одобри само 6 нови иновативни училища

548 ще са новаторските учебни заведения в България през образователната 2023/2024 година - с 6 повече от предходната година. Това планува оповестеният за публично разискване лист.

В него влизат учебни заведения от 192 обитаеми места от всички 28 области в страната, оповестяват от Министерство на образованието и науката.

Те създават и вкарват нови способи на преподаване, внедряват новаторски детайли в организацията и наличието на образованието, усъвършенстват ръководството си.

Иновативните процеси се вкарват в продължение на четири години, като за всяка образователна година са разказани съответно стадиите на напредъка и резултатите, които подлежат на мониторинг. В тях са избрани задачите и концепциите, свързани с личностното, интелектуалното и прочувственото развиване на учениците.
 Половината учебни заведения към този момент са новаторски
Половината учебни заведения към този момент са новаторски

От планове за сериозни мислене до нови управнически модели при шефовете

Общо 252 плана са оценени от Комисията за новаторските учебни заведения, в която участват психолози, социолози, педагогичен експерти, представители на научната общественост, лица с потвърден опит в региона на образованието, науката и технологиите.

69 учебни заведения, които през образователната 2022/2023 година не са били новаторски , в този момент имат утвърдени планове.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР