543 пациенти с Covid-19 са лекувани в реанимацията на Пирогов“

...
543 пациенти с Covid-19 са лекувани в реанимацията на Пирогов“
Коментари Харесай

Проф. д-р Иван Поромански: Общият процент смъртност в „Пирогов“ е нараснал в пъти заради Covid-19

543 пациенти с Covid-19 са лекувани в реанимацията на „ Пирогов “ по време на 3-та и 4-та вълна на пандемията , оповестиха от лечебното заведение. От там показват, че тежестта на заболяването, спомагателните болести на пациентите, както и ниският % на имунизация в България водят до отчитане на близо 18 % смъртност по време на третата вълна и 24 % при четвъртата вълна на пандемията. 

В началото на седмицата болничното заведение беше посочена с най-висока смъртност на пациенти с Covid-19 , съгласно разбор на публични данни, систематизирани от „ Галъп интернешънъл “ в Индекс на лечебните заведения. 

Директорът на „ Пирогов “ проф. доктор Иван Поромански разяснява: 

„ Много огромен е процентът с Covid патологията. Ако приказваме за общия % на болничното заведение за смъртност спрямо 2017 година, 2018 година, 2019 година, да, вдигнал се е и то в пъти. Нашата обща смъртност е била оптимално 5 - 5,2%, в този момент е много повече. Този вирус е малко непредвидим . Не знаем по кое време и дали ще има нова вълна, последната и тази някак си се сляха, нямаше период... Тази вълна е по-лека, съдим за това по това, че към момента имаме свободни кревати “. 

Той акцентира, че едни от най-тежко болните, които влизат в болничното заведение, са от провинцията, следват тези от София или от други лечебни заведения: 

„ Проблемът е, че огромна част от пациентите идват в последния миг . Имали сме случаи, в които пациентите още от вратата би трябвало да ги интубираме “. 

И още веднъж съобщи, че казусът с личен състав продължава да е огромен, и то освен в „ Пирогов “. 

Повече по тематиката можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР