5406 проверки са извършени от служителите от държавните горски предприятия

...
5406 проверки са извършени от служителите от държавните горски предприятия
Коментари Харесай

Над 5 хил. проверки са извършени от служители от държавните горски предприятия

5406 инспекции са осъществени от чиновниците от държавните горски предприятия и Изпълнителна организация по горите за интервала от 19.07.2022 до 21.07.2022 година Съставени са 84 акта и 31 констативни протокола.

За този интервал горските инспектори от районните дирекции по горите (РДГ) в страната са направили общо 3 122 инспекции по съблюдаване на горското и ловното законодателство.

Инспектиращите са ревизирали 276 обекта за депозиране, преправяне и експедиране на дървесина, 485 обекта за рандеман на дървесина, 1 067 транспортни средства, транспортиращи дървесина, 173 рибари и 1 121 физически лица.

В резултат на осъществените действия по надзор върху опазването на горските територии и дивеча за горепосочения интервал чиновниците на РДГ са съставили общо 31 констативни протокола и 58 акта за открити административни нарушавания по Закона за горите. Основно откритите с актове нарушавания са за рандеман на дървесина от немаркирани дървета, за предпазване на немаркирана дървесина и/или непридружена с превозен билет, за превозване на дървесина от транспортни средства, с нефункциониращи GPS – устройства, за неотговарящи на нормативните условия системи за видеонаблюдение на обект за депозиране, преправяне и експедиране на дървесина, ненавременно регистриране на транспортни билети за постъпила дървесина в електронните дневници на обектите, извършващи дървопреработване и търговия с дървесина, осъществяване на любителски лов на риба без рибарски билет и други. Задържани са 8 пространствени кубически метра дърва за огрев, три моторни транспортни средства и един инструмент за рандеман на дървесина.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР