54% от българите твърдят, че не планират да почиват това

...
54% от българите твърдят, че не планират да почиват това
Коментари Харесай

54% от българите не планират лятна почивка

54% от българите настояват, че не възнамеряват да почиват това лято, 44% пък споделят, че възнамеряват. Останалите настояват, че още не знаят. Данните са от изследователската стратегия на „ Галъп интернешънъл “ взаимно с Борда по туризъм. Вълните на проучване са сред 13 - 17 април и 1 – 5 юни с по 1000 респонденти.

В България на море мислят, че ще могат да отидат 55% от деклариралите, че ще почиват. За море в чужбина пък мислят 36% от тези, които възнамеряват отмора. 26% от възнамеряващите да почиват ще предпочетат планина в България. Останалите загатват всевъзможни форми на културен, СПА и други типове туризъм.

Средният брой дни планувана отмора е 10. Повечето българи обаче не желаят или не могат да слеят всичките дни отмора.

Средните готови пари за лятна отмора са 1557 лева Сумата е близо една междинна за страната брутна месечна заплата и половина или една междинна брутна софийска заплата, показват социолозите.

По мотив настоящата полемика по отношение на преместваеми обекти 78% не одобряват концепцията за незабавни промени в законите, 19% я одобряват, а останалите се двоумят.

От „ Галъп” са ревизирали отношението към някои съответни хрумвания в тази тенденция – да вземем за пример предлагането премахването на обекти на плажа, като се употребява тежка техника, да се състои през юни, като сезонът към този момент е почнал. Според 74% от далите отговор това ще се отрази отрицателно, 6% са на противоположното мнение, за 18% няма да има необикновен резултат, а останалите не могат да преценяват.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР