54 мигранти, заловени на Дунав мост, са осъдени през октомвриНад

...
54 мигранти, заловени на Дунав мост, са осъдени през октомвриНад
Коментари Харесай

Над три пъти повече осъдени нелегални мигранти за месец в Русе

54 мигранти, хванати на Дунав мост, са наказани през октомври

Над три пъти са скочили през октомври по отношение на септември делата против хванати на Дунав мост незаконни мигранти, завършили с признание на виновността и съглашения – от 18 на 54. А скокът по отношение на август е доста по-впечатляващ, близо 14 пъти – от 4 на 54, написа вестник „ “.

По различен метод е завършило и делото против български жител от шуменско село, опитал да излезе от страната с персонална карта на другар, защото е бил осъждан. Той също е сключил съглашение да излежи 8 месеца в пандиза и да заплати 150 лв. санкция.

Всички чужденци са арестувани през интервала 23 август – 24 септември без документи за идентичност. Докато са били в ареста, от родните им места са получени персоналните им карти, от които е станало ясно, че 48 от тях са от Сирия, трима от Ирак, двама от Афганистан и един от Турция. Никой от тях не е бил осъждан. Между получилите първа присъда има три дами, всички от Сирия. По всяко от делата са били назначени преводач и длъжностен бранител, наказванията са от 3 до 11 месеца условно с разнообразни изпитателни периоди.

Ако денят в действителност се познава от сутринта, през ноември наказаните за нелегално прекосяване на границата ще бъдат още повече. Само през първия ден на месеца със съглашения в Районния съд са завършили 8 такива каузи.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР