54-годишна китайка, която някога е била приветствана като филантроп за

...
54-годишна китайка, която някога е била приветствана като филантроп за
Коментари Харесай

Китайка, осиновила 118 деца, осъдена за измами

54-годишна китайка, която в миналото е била приветствана като човеколюбец за осиновяване на 118 деца, е наказана на 20 години затвор.


Ли Йенся е приет за отговорен в съда в провинция Хъбей за изнудване, машинация, имитация и смущение на публичния ред.

Бившата собственичка на сиропиталище, която в миналото беше наричана " Обичаща майка ", беше санкционирана с 2,67 млн. юана (388 000 долара).

Петнадесет съучастници, в това число и нейният другар, също бяха наказани.

Съдът откри, че Ли Йенся- известна също като Ли Лидзюен - е " злоупотребила с въздействието на сиропиталището ".

" [Тя] е направила машинация, дружно с тайфа и други закононарушения, с цел да получи голяма икономическа изгода ", съобщи пост, оповестен от градския съд в обществената мрежа Уейбо.

Нейният другар Сю Ци е упрекнат в нарушение на публичния ред, изнудване, машинация и съзнателно пострадване. Той получи присъда от 12,5 години затвор и санкция от 1,2 милиона юана.

Някои от останалите 14 съучастници получиха присъди до четири години.

Ли за първи път влезе в медиите през 2006 година, откакто стана известно, че приема десетки деца в родния си град Вуан, малко градче в провинция Хебей.

Тя сподели пред медиите, че била омъжена, само че се развела. Бившият ѝ брачен партньор продал сина им на трафикант на хора за 7000 юана. Тя съумяла да си върне сина и тогава решила, че желае да опита да помогне на други деца.

През годините тя натрупва доста богатство и става една от най-богатите дами в Хебей през 1996 година.

Тя осиновила десетки други деца и в последна сметка отвори сиропиталище, което назова " Село на обич ". За нея постоянно се написа в медиите, в това число някои информации, че се е борила с рака и е похарчила цялото си положение.

Броят на децата под грижите ѝ доближи своя връх през 2017 година - 118 деца.

Именно през тази година държавното управление получи информация от членове на обществеността, които ги предупреждаваха за подозрителни действия.

През май 2018 година полицията откри, че има повече от 20 милиона юана и 20 000 $ в банковите си сметки и има първокласни коли като " Ленд Роувър " и " Мерцедес-Бенц ".

Беше намерено, че от 2011 година тя се занимава с противозаконни действия.

Тя също по този начин е манипулирала някои от осиновените деца да попречват работата на строителни обекти - в един случай ги карала да се движат под камиони, тъй че строителството да не може да продължи. След това Ли изнудва тези строителни компании.

Беше открито, че 54-годишната жена е спечелила пари под предлог за създаване на " Село на обич ".

Ли е арестувана през май, след което 74 деца са напуснали селото. Те бяха трансферирани в разнообразни държавни и учебни здания.

Мнозина в обществените медии в Китай осъдиха нейните дейности, наричайки я вълк в овча кожа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР