54-годишен мъж от Карлово се подхлъзна и загина под връх

...
54-годишен мъж от Карлово се подхлъзна и загина под връх
Коментари Харесай

Мъж се подхлъзна и загина под връх Ботев

54-годишен мъж от Карлово се подхлъзна и почина под връх Ботев. Информацията потвърдиха планинските избавителни служби в Карлово и Калофер. Мъжът е паднал в доста стръмен улей на път за върха. Заедно със починалия е бил и негов другар. И двамата били опитни планинари, заяви Българска национална телевизия.
Мъжете тръгнали по т.нар.„ Тарзанова пътека “ за връх Ботев. Видяли, че времето внезапно се утежнява и решили да се върнат назад. Тогава 54-годишният мъж се подхлъзнал и паднал в доста неприятен терен. Неговият другар в положително положение и той е съумял да заяви за нещастния случай. Тъй като метеорологичните условия са доста неприятни, тялото на починалия се чака да бъде свалено на следващия ден по обед в Калофер.

Мястото на нещастния случай е на към 40 минути от хижа Рай и на към 2000 метра надморска височина. Спасители от Калофер към този момент са на път за хижата, където ще пренощуват. Според спасителите този маршрут, който са избрали мъжете, е извънредно рисков през зимата. Те предлагат тази пътека да не се употребява до върха.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР