54 000 000 000 бактерии на квадратен сантиметър за две

...
54 000 000 000 бактерии на квадратен сантиметър за две
Коментари Харесай

Колко време да държим гъбите за миене, четката за зъби и за коса, ножчето за бръснене и защо стават - slava.bg

54 000 000 000 бактерии на квадратен сантиметър за две седмици, най-малко 364 типа болестотворни микроорганизми – това откриха немските учени, които показаха настоящите резултати от последно проучване на домашните гъби за миене на съдове. Те са същинска опасност да развием пневмония или даже менингит, в случай че не ги сменяме задоволително постоянно!

Днешните ни лайфхакове са отдадени на нещата, които мислим за супер чисти вкъщи, само че които би трябвало много интензивно да „ въртим”, в случай че желаеме да бъдем здрави.

Максималният целесъобразен период за приложимост на гъба за миене на съдове е 2 седмици. Досега се смяташе, че може да прави работа, без да стане рискова месец, а за това време сякаш се натрупваха общо 50 милиарда бактерии върху общоприетата пухкава домашна потребност. Е, оказа се, че нещата са много по-лоши, в сравнение с чакахме. Само на квадратен сантиметър имаме 54 милиарда „ гадове”.

Сред „ обитателите” в порите на гъбата е ешерихия коли, както и доста други рискови вредители и за стомаха, и за мозъка, и за всевъзможни други органи. Освен пневмония и менингит, в случай че не сменяме постоянно гъбата, ни заплашват още гастрит, колит, ентерит...

Важен лайфхак: Миещите препарати НЕ убиват неприятните болестотворни микроорганизми, те единствено улесняват миенето. И танца на гъбата върху чинията или купата.

Гъбите за душ също не са безобидни. Не чакайте да се захабят, а самоуверено ги сменяйте след 2 до най-много 4 седмици! В техните пори остават микроскопични къшчета мъртва кожа, с които се пехранва неизброима войска от микроорганизми. Бактериите и плесените, които не можем да забележим, водят до алергии и инфекции.

Не повече от месец и ножчето за бръснене става ненужно. Изобщо не е добре да употребявате машинки, тъй като те могат да бъдат още по-натрупващи бактерии. Изобщо не разчитайте да оцените по кое време ножчето е станало негодно по цвета на линията от горната страна му, която очаквате да избелее. Много преди този момент да стане, то към този момент е събрало прекалено количество микроби и замърсявания. Стриптококите водят до възпаления.

Машинните четки за зъби, които са скъпи и постоянно на хората им се свиди да ги смянат, също са заплашителен колектор на бактерии. Не повече от 3 месеца приложимост, при която – в случай че имате нерви – е най-добре да вършиме стерилизация на уреда всяка седмица, е оптималният период. Белите налепи, които виждаме, не са останки от паста, а постоянно съставляват патогени – зли бактерии. Изобщо, в случай че козината на четката омекне, незабавно я хвърляйте – това пък е нездравословно за зъбите.

Четките за коса и гребените са най-чисти спрямо другите уреди, с които поддържаме хубостта си. При тях нямаме струпване на нездравословни микроорганизми, само че е добре да ги чистим всяка седмица и да се сменят на 6 месеца.
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР