5325 литра спирт и нелегални цигари задържаха митнически служители при

...
5325 литра спирт и нелегални цигари задържаха митнически служители при
Коментари Харесай

Митничари задържаха 5325 литра спирт и нелегални цигари в района на Радомир

5325 литра алкохол и незаконни цигари задържаха митнически чиновници при инспекция в региона на Радомир, оповестяват от Агенция „Митници“.

На 25.10.2017 година чиновници на отдел „ Митническо разузнаване и разследване“ в  митница Столична са извършили  инспекции на разнообразни частни парцели и моторни транспортни средства в региона на Радомир. С оглед бързото и дейно откриване на закононарушенията е поискано подпомагане от междуведомствения център за битка контрабандата към ГДБОП и е осъществено взаимоотношение с органите на Министерство на вътрешните работи.

Установени и конфискувани са 5325 литра етилов алкохол, както и 4212 кутии цигари. 1175 литра от етиловия алкохол с алкохолно наличие 95% vol са открити в съдове с друга съдържимост. При осъществена инспекция на товарен автомобил са установени  четири пластмасови съда, вид „ куб“, фабрично оразмерени, всеки с съдържимост по 1000 литра и шест пластмасови туби, всяка с съдържимост по 25 литра.

За кубовете и тубите е открито, че също съдържат  етилов алкохол с алкохолно наличие 95% vol. Общото количество на спирта  в тях е 4150 литра. За двете количества етилов алкохол не са показани документи за заплатен, начислен или гарантиран данък. В рамките на инспекцията са открити и 84 240 къса /4212 кутии/ цигари, без бандерол за заплатен данък в Република България, за което е формирано досъдебно произвеждане по разказа на митница Столична.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР