52-годишният бездомник Пол Рокет, който през декември 2018 г. в

...
52-годишният бездомник Пол Рокет, който през декември 2018 г. в
Коментари Харесай

Осъдиха бездомник, отказал да плати сметката си в ресторант

52-годишният скитник Пол Рокет , който през декември 2018 година в продължение на седем часа се угощавал в ресторант край Кембридж, получи присъда от 34 седмици затвор, защото отказал да заплати сметката си , заяви в. " Дейли мейл ".

На 27 декември Рокет се почерпил щедро и с разнообразни напитки и по този начин сметката му се закръглила на 53 английски лири (61 евро).
 
Diner, 52, who spent seven hours eating three-course meal with whisky at Frankie & Benny's then refused to pay his £52 bill is jailed for 34 weeks
— The Whisk(e)y Chap (@whiskeychap)

Съдът в Кембридж е издал присъдата поради обстоятелството, че бездомникът е имал възбрана да влиза в ресторант , в случай че няма средства да заплати. Въпреки това Рокет влезнал в ресторанта към 17.00 ч. и излязъл едвам в 23.00 ч. благодарение на пазачите.

Рокет твърди, че посетил заведението, с цел да оцелее. Той си поръчал хапки от раци, панирани кюфтенца, пържени картофи, плодова салата, два сайдера, две двойни уискита и две кафета . Пред съда мъжът сподели, че не е показал престъпно държание и не се призна за отговорен . Съдът обаче реши Рокет да лежи 34 седмици в пандиза и възобнови възбраната му да влиза в ресторант без пари.
 
Homeless man jailed after spending six hours at Frankie & Benny’s dining on crab and meatballs then refusing to pay £50 bill
— The Sun (@TheSun)

" Рокет в никакъв случай не е имал желание и средства да заплаща за потреблението си и знае какви са следствията. Жалко е, че се е озовал в такава обстановка, само че той просто е нарушил закона, " разяснява локален служител на реда.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР