52-годишният Ара Маликян не е просто цигулар, а истинска фурия.

...
52-годишният Ара Маликян не е просто цигулар, а истинска фурия.
Коментари Харесай

Фурията с цигулка Ара Маликян мина през София и Пловдив

52-годишният Ара Маликян не е просто цигулар, а същинска хала. Българската аудитория, която е слушала нееднократно Найджъл Кенеди и буйно обича личния си Васко Василев, е привикнала цигулката да й споделя истории, които не са нормални за симфоничните и камерни зали. Ето за какво умерено можем да назовем Ара Маликян първата рок звезда (гости от света на операта и класиката към този момент имаше), която е гостувала в България - и пълнила зали - от 13 март 2020 година насам. От прическата до театралното държание, неговото наличие по-скоро припомня за силата на рока, в сравнение с за академичността на щрайха (макар да владее брилянтно и инструмента си).

Той е идвал у нас и преди, а билетите за настоящето му посещение бяха разпродадени още през зимата на 2020 година Бедата е, че то бе планувано за март, месецът на апокалипсисът - и когато той пристигна, турнето се отсрочи неколкократно: първо за юни, след това за март т.г., а най-после - още един път, за май. И с цел да могат да се съберат в залите в София, Пловдив и Варна всички, които са си купили билети - защото към момента е разрешена 50% претовареност на местата - се наложи Ара да направи не плануваните 4, а осем концерта, по два дневно!

Въпреки това усмивката му не помръкна и силата му не понижа нито на втория (в пловдивската зала " СИЛА " ), нито на четвъртия, нито на шестия (в зала 1 на НДК) концерт. Програмата самоуверено скачаше сред Дворжак, Чайковски, арменски и ливански части, Бьорк и Дейвид Боуи. Маликян е роден в Бейрут, има арменски корени, само че е израсъл и работи в Испания. 

Ето за какво той има в ръкава си музикални въздействия и истории от целия свят. Много от тях Ара разказа на публиката сред осъществяванията, кото се посмя добре на измислицата за майстора на цигулки Равиоли, а най-после даже видя безмълвният и сериозен пианист Иван Мелон да танцува ламбада. Щото въпреки и пианист, въпреки всичко е от Куба и работи с Ара Маликян.
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР