510 лева става минималната работна заплата от следващата година. Възнаграждението

...
510 лева става минималната работна заплата от следващата година. Възнаграждението
Коментари Харесай

Вдигат минималната заплата на 510 лева! Минималната пенсия става 300 лв. Вижте от кога…

510 лв. става минималната работна заплата от идната година. Възнаграждението ще бъде увеличено съгласно бюджетните прогнози. Условията плануват нараствания и на други хонорари, разяснява в студиото на „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия Диана Йорданова от ГЕРБ.

„ Всички данни все още демонстрират, че стопанската система се развива възходящо. Ще имаме опция да усилваме пенсии “, посочи зам.-председателят на Комисията по бюджет и финанси. По думите ѝ в страната има огромен скок при заетите лица, а бизнесът заплаща повече. Минималната пенсия пък ще стане 300 лв. в края на мандата на ГЕРБ. „ Географските разлики при приходите са доста съществени.

Управляващите би трябвало да кажат какви ограничения би трябвало да вземат “, добави събеседникът ѝ Георги Гьоков от Българска социалистическа партия. По думите му всички пенсионни промени се вършат на гърба на ползвателите, а точно хората от трета възраст. Според Йорданова единствено за първите 6 месеца у нас се следи скок с 11% на приходите на популацията.

Тя добави, че от първия мандат на ГЕРБ има нарастване на Брутният вътрешен продукт и ще се приказва за скок от над 100 милиарда. От друга страна над 46 милиарда лв. са икономисали българските семейства. „ Държавата основава условия. Но не дава на всеки на калпак избрана сума “, уточни тя.
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР