51-годишният марокански работник ще получи $11 млрд. Вече има ключовете

...
51-годишният марокански работник ще получи $11 млрд. Вече има ключовете
Коментари Харесай

Собственикът на Hermès осиновява градинаря си, за да го направи милиардер


51-годишният марокански служащ ще получи $11 милиарда Вече има ключовете от две имения

Никола Пюеш, който е пето потомство правоприемник на Тиери Ермес, основал едноименната фешън къща Hermès през 1837 година, взема решение да осинови 51-годишния си градинар, с цел да трансферира своето положение от 11 милиарда $, оповестява швейцарското издание Tribune de Genève.

Пюеш няма лични деца или брачна половинка. Според наследството му от 2011 година положението му трябваше да отиде в благотворителната фондация Isocrates.

Според публицисти Пюеш, който има към 5-6% от компанията, желае да признае „ някогашния градинар и служащ “ от „ непретенциозно мароканско семейство “ за собствен легален наследник и формален правоприемник.

Той към този момент е наел екип от юристи, които ще му оказват помощ да уреди всичко публично, защото има доста компликации по този въпрос: да вземем за пример съгласно закона е доста мъчно да осиновиш възрастен. Съобщава се, че Пюеш към този момент е предал на бъдещия правоприемник ключовете от недвижими парцели в Мароко, както и вили в Монтрьо (Швейцария) на обща стойност 5, 9 милиона $. Изяснява се, че той е напуснал надзорния съвет на компанията през 2014 година след „ враждебното усвояване “ на Hermès от LVMH и след напън от други членове на фамилията му, само че е съумял да резервира каузи си.

bg voice.bg


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР