5092 нарушения по строежите в страна са констатирани само през

...
5092 нарушения по строежите в страна са констатирани само през
Коментари Харесай

Над 5000 нарушения по строежите са констатирани само през декември


5092 нарушавания по градежите в страна са установени единствено през декември след инспекция, разпоредена от Върховната административна прокуратура. Тя беше предизвикана от случай на строителен обект в региона на столичния пазар " Димитър Петков ", при който почина един служащ, а няколко други пострадаха, оповестява БНР.

От близо 6 000 нарушавания 3792 са свързани със здравословните и безвредните условия на труд, осведомят от държавното обвиняване, като се базират на отчет, направен от Главната ревизия по труда.

Става дума за потребление на необезопасени скелета, работа без персонални защитни средства, включително и за рухване от високо, както и липса на надзор. В резултат на инспекцията на 54 души са формирани актове за неизползване на средства за персонална отбрана.

Заради груби нарушавания пък са формирани 56 акта за прекъсване на строително-монтажни дейности.

Проверяващите са попаднали на 127 души без подписан трудов контракт, а в един обект е работело малолетно лице, за което е сезирана Софийската районна прокуратура.

Инспектори от ДНСК особено са ревизирали 6 строителни обекта, за които е имало данни за произшествия с потърпевши и починали.

Съставени са били 6 акта на отговорни лица и 5 наказателни постановления в размер на 51 500 лв. за неспазване на разпоредбите на сигурност на труда, осведомят още от прокуратурата.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР