50 учители от цялата страна представиха добри педагогически практики по

...
50 учители от цялата страна представиха добри педагогически практики по
Коментари Харесай

Учители обменят практики за работа с деца в риск

50 учители от цялата страна показаха положителни педагогичен практики по време на седмата национална научно-практическа конференция, отдадена на просветителната интеграция и приобщаване на деца и възпитаници от уязвими групи, в това число роми.

Целта на обичайния конкурс, проведен от МОН, е шерването на опита от просветителния развой, занимания по ползи или действия, осъществени в партньорство с висши учебни заведения, неправителствени организации, локална власт.

По време на форума бяха споделени хрумвания и опит по какъв начин да се разпознават възпитаници в риск от прибързано отпадане и опциите за поддръжка за трайното им приобщаване в просветителната среда посредством в допълнение образование. Тема на диалозите бяха обгръщането на деца и възпитаници, работата с родителските общности за превъзмогване на отрицателни предубеждения и стандарти, ролята на посредниците, както и използването на новаторски подходи за работа в мултикултурна среда.

Авторите, отличени за най-голям принос в практиката, бяха наградени по време на конференцията от Мария Гайдарова, заместник-министър на образованието и науката.

„ Поздравявам Ви за професионалната работа, внимание и любов към децата, за самостоятелния метод към всеки възпитаник, който се нуждае от просветително приобщаване и поддръжка. Споделянето на положителни практики е метод да се развива професионалната ви общественост в партньорство с локална власт и висши образователни заведения.

Това е метод да се усъвършенства и качеството на образованието, да се подтиква регулярната връзка с родителите, да се стимулират учениците за по-добри резултати. Ваша е заслугата да станем очевидци през днешния ден на толкоз положителни и новаторски практики в региона на интеркултурното обучение “, сподели зам.-министър Гайдарова.

Тя уточни, че Министерството на образованието и науката обезпечава нужните условия за приобщаващо обучение и за просветителна интеграция на децата и учениците.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР