50 години от стъпването на естествения спътник на Земята се

...
50 години от стъпването на естествения спътник на Земята се
Коментари Харесай

Навършват се 50 години от стъпването на Луната

50 години от стъпването на естествения сателит на Земята се навършват този месец. На 20 юли 1969 година Нийл Армстронг слиза по дребна стълба на лунната повърхнина и споделя: " Това е една дребна крачка за индивида, един голям скок за човечеството " (That`s one small step for man, one giant leap for mankind). На този предопределен ден повече от половин милиард души гледат по малкия екран по какъв начин " Аполо 11 " става първият галактически полет, който води човек на Луната. Проведена от астронавтите Армстронг, Майкъл Колинс и Бъз Олдрин, задачата поставя завършек на галактическата конкуренция и реализира задачата на Съединени американски щати, сложена от президента Кенеди. Този исторически героизъм трансформира света вечно.

За да означи половинвековния празник, National Geographic стартира едномесечна стратегия, отдадена на Космоса, с двучасовата документална продукция " Аполо: Мисии до Луната ". Филмът, чиято премиера ще бъде излъчена на 7 юли, неделя, от 21.55 ч., е продуциран и режисиран от носителя на " Еми " и " Пибоди " Том Дженингс. ( " Катастрофата на Чалънджър: Изгубените записи ", " Даяна: Нейната история, с нейните думи " ).

Творбата обгръща над 500 часа кино фрагменти, 800 часа аудиозаписи и 10 хиляди фотоси. Продукцията е в типичния жанр на Дженингс, включващ разкази от първо лице, с които цели да води феновете зад кулисите. Тази съкровена и задълбочена кино история обгръща интервала от злочестата задача " Аполо 1 ", която коства живота на трима астронавти, до последния полет, с който се поставя завършек на програмата на НАСА.

Филмът показва новооткрити фрагменти и нечувани до момента записи. Без да бъдат представяни от повествовател или коментатори, задачите са прегледани единствено посредством архивни телевизионни фрагменти, нечувани до момента радиопредавания, домашни филми и други, с цел да се сътвори чувството, че фенът е непосреден наблюдаващ на събитията. За първи път се дава гласност на видеа на НАСА и аудиозаписи от черните кутии от капсулите на " Аполо ", както и на синхронизация на 30-каналния аудиозапис от контролния център.

www.natgeotv.com

https://www.facebook.com/NatGeoBulgaria
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР