5 май, 9.48 ч. Папата кацна. И потече една медийна

...
5 май, 9.48 ч. Папата кацна. И потече една медийна
Коментари Харесай

Папска мисия

5 май, 9.48 ч. Папата кацна.

И потече една медийна еуфория, един набожен възторг, една площадна екзалтираност, един словоблуден елей, едни невежествени славослови, едни прехласвания, възторзи и умиления, едни писъци по стъгди и площади, едно превъзнасяне и почитание.

И всички водещи и техните просълзени посетители заговориха с гласове на пастори и затрептяха като малеби при всяка стъпка, дума и жест на папата и за " викарий на Бог " и " Божи наместник " го прогласиха, и задъхани кореспонденти пърхаха, чуруликаха и цвърчаха, и задаваха потресителни въпроси като " Какво очаквате от Господ? ", и създадоха покъртителната вест по какъв начин детенце, болно от левкемия, оздравяло дни преди да вземе първо причестяване от папата, и един тв приемник възжела " Дай, Боже, след папата да пристигна и Фолксваген! "...

И едно желе полепна по лика на мирозданието и намаза сладък слой връз дебелата филия на корумпираната власт и всички гейтове, жилища, асансьори, тераси, барбекюта и джакузита си отдъхнаха за два дни.

И политици несмислени, православни сякаш, които не се черкуват, само че " вървят на черква ", че да ги видят хората, най-прилежно участваха в католическа меса и старателно сричаха " Символа на вярата ", преправен по католически, с това противоканонично " fillioque ", което си е разкол, откъдето и да го погледнеш, но те не знаят що е туй " fillioque ".

А патриархът и митрополитите български отхвърлиха съслужение с папата не поради каприз, а тъй като съблюдават каноните. " Майната им на каноните! ", викнаха фейсбукарските орди, както Паси викаше " Майната му на православието! ". И връз главите архиерейски блъвна низост и мръсота безграмотна: " позор, срам, анатема, безбожници, чугуни, ченгета, комунета, путинисти, скудоумници, дяволи червени, диви, примитивни и безчовечни, тулупи безсрамни, невежи и зли, догматици, троглодити, тесногръди, наглеци, мизерници, негодници, предатели, антибългари, изроди в расо, преклонени пред кагебистка и варварска Русия, подариха на папата картина на съветски храм (за " Св. Александър Невски " иде реч) ", четат канона, както дяволът чете Евангелието ", и въобще - " да очистим оборите си от тази гнилоч! ", и един тв приемник се произнесе велемъдро - " Не можем ли да създадем една корекцийка в тези догми? "

Най-щастлив и размазан от екстаз дефилираше Борисов, уверен в своя догмат за безпогрешност, и на всеки ъгъл прогласяваше някакъв негов си акатист: " Радвайте се! Папата заран, обед и вечер яде кисело мляко! ", " Радвайте се! Папата незабавно си облече дрехата, дето му я подарих (за омофора иде тирада, но той не е дреха)! ", " Радвайте се! Папата благослови автомагистралите! ", " Радвайте се! Папата популяризира България! " и т. н., и впрочем, гаче ли папата е неговият персонален рекламен сътрудник, изпратен свише да го легитимира.

Изобщо - нервност и палячовщина безспир.

А в действителност - какво стои зад безспорния гений на папа Франциск да поддържа връзка с хората, зад неговите проникновени проповеди, зад безмълвната молитва пред олтара на св. св. Кирил и Методий, зад целунатите ръце, погалените главички и причастието на 240 деца, зад виртуозната дипломация, брилянтната постановка и спектакуларния PR?

Католиците в България са 0,6%, в Северна Македония - 0,4%. Не знам какви листчета е подпъхвал Борисов в джоба на папата, само че папата си има други " пищови ". Геополитически.

Мигранти

Още в първото изречение на българска земя папа Франциск назова България " мост сред Източна и Западна Европа " и " отворена врата към Близкия изток " ; навърза " демографската ледена завеса ", " спада в раждаемостта ", " интензивния миграционен поток " и " обезлюдяването на доста градове и села " и предложи " да не затваряте очите, сърцето и ръката си към тези, които чукат на вашите врати ". Сиреч - пуснете тези, които чукат на вашите врати, тъй като те ще разтопят демографската ледена завеса и ще населят вашата обезлюдена земя. ( " Вие сте мост сред Изтока и Запада ", сподели Франциск в Скопие, и похвали съседите за " всеотдайните старания за приемането на огромен брой мигранти и бежанци от разнообразни страни на Близкия изток ".)

Световните медии завчас разчетоха посланието: България да одобри мигрантите, наричани кой знае за какво бежанци.

На 5 май немските медии потвърдиха: папата е в България точно поради бежанците и държавното управление на България в лицето на Бойко Борисов му е дало обещание цялостно подпомагане по този въпрос.

На 6 май Телевизия Ватикана заяви: " Папата убеди България да одобри мигрантите от Африка и останалия свят... Мисията на папското посещаване е да накара България и Македония да одобряват бежанци. "

Още в 2010 година Европейска комисия прави проучване на страните от Европейски Съюз и техния потенциал какъв брой мигранти могат да поемат на база територия, население и плътност на популацията. Според проучването потенциалът на страните от Европейски Съюз за приемане на мигранти е до 3 милиарда и 833 млн. В заключителния отчет на Европейска комисия, дирекция " General Home Affairs ", написа: България - повърхност 111 910 кв. км, население 7 679 290 (към 2008 г.), има потенциал да доближи население от 104,230 млн., коефициент на систематизиране на мигрантите - 1,6; Австрия - население 8,3 млн., може да нарасне на 75,6 млн., коефициент - 1,7; Германия - население - 82,3 млн., потенциал - 274 млн., коефициент - 16,6...

Докладът на Европейска комисия е същински, само че съзнателно неуместен и провокативен. Но има разумно продължение - Мигрантският пакт на Организация на обединените нации в ролята на " по-малкото зло ".

А мигрантската задача има и пискюл. Това е документът от Абу Даби, подписан през февруари т. година от папа Франциск и Великия имам Ахмад Мухамад Ал-Тайиб. Документът утвърждава ислямистката агитация: европейските полезности са относителни; мюсюлманите би трябвало да отстояват шериата, където и да се намират; Западът е болен, лекарството е ислямът. И в този миг в центъра на София, точно на Гергьовден, на така наречен " Събитие за мир ", мюсюлманският свещеник се провикна от сцената " Аллаху Акбар! Аллах е популярен! Няма различен господ с изключение на Аллах! ".

Икуменизъм

" Невиждано леден банкет на папата от българските православни християни ", " ледено посрещане ", " БПЦ е един от най-големите съперници на католицизма ", " един от най-ортодоксалните бастиони на православието ", " БПЦ отхвърля всякаква обща молитва. Това е нещо невиждано ", пропищя " Фигаро " в своето пренебрежително незнание.

Папа Йоан Павел II си разреши един-единствен път да спомене думата " икуменизъм ". Папа Франциск е така вдаден в икуменическия рефрен, че извърши нещо немислимо - разгласи Светите братя Кирил и Методий за най-първи икуменисти. Нашите първоучители съкрушиха триезичната разкол и отстояха правото на всеки народ да приказва с Бога на своя език. Това е еманципация. А икуменизъм, най-схематично казано, значи Светото православие да се отхвърли от себе си и да се претопи в някакъв общ котел, доминиран от римокатолицизма.

През 2002 година патриарх Максим отговори: " Не можем да отминем тъжния факт от средата на XI век, когато Западът се отдели от Изтока. Въпреки това ние сме уверени, че жертвената обич на Христа е мощна и дълготърпелива и чака всички да доближат до знание на истината, съхранена и проповядвана в светата Православна черква. " Което значи - чакаме блудният наследник да се завърне.

През 2019 година патриарх Неофит отговори: " Глава и кормчия на кораба на Едната, Света, Вселенска и Апостолска черква е самичък Господ Иисус Христос и в днешните бурни времена наш категоричен дълг е да пазим Неговия транспортен съд от каквито и да е пробойни... Ние, Българската православна черква, сме твърдо уверени, че във връзка с вярата взаимни отстъпки не може и не трябва да има. " Което значи - Бог няма наместник на земята, както и да се титулува той.

Западни Балкани

" Добрият политик не би трябвало да заема пространства, а да инициира процеси ", споделя папа Франциск. Или да ги легитимира. Операцията " Западни Балкани " е част от тактиката на Съединени американски щати: политическо, икономическо, историческо, културно и духовно отделяне на Европа (особено Балканите!) от Русия. В името на " евроатлантическото съдействие ", като " евро " -то е стръв, съдействието - диктат, всичко останало е НАТО.

От България се желае да бъде по-сговорчива и отстъпчива към претенциите на Северна Македония. Накъде?!

От Българската православна черква се желае да признае Македонската и да стане част от лицемерния сюжет, та да бъде и тя инструмент и съизвършител на непознати, алчни, студенокръвни, антиправославни и антихристиянски ползи.

Но тук се получи една дребна засечка. " Вашата земя е татковина на очевидци на вярата още от времето, когато светите братя Кирил и Методий са разпространявали там Евангелието ", сподели папата, преди да дойде в България. " Папата Франциско ги " избриша " Кирил и Методиь од Македониьа и ги запиша во Бугариьа ", разлюти се в. " Македониьа ". Така, може би видимо, пропадна посредническата задача на папата сред София и Скопие. Пък и не му е работа.

И таман си мислех да сложа точка, и ето, изгря Румяна Бъчварова, основен координатор на визитата на папата, и захвана да назидава и поучава Светата ни Църква, и рече повелително: " Канонът не може да е над жителите и техните стремежи. " Ако да не беше тоз ненавиждан канон, нямаше да я бъде и българската страна.

Това е ситуацията, читателю драги! " Майната му на Православието! Майната им на каноните! Аллаху Акбар! Да пристигна Фолксваген! "...

И единствено Президентът и Патриархът останаха отвън нервността.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР